02
Joi, Mai
2 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Victor Ponta a fost „starul” politic adus în această campanie la Turda pentru a susține candidatura lui Cristian Matei la  PrimăriaThumbnail image Turda și Petre Pop la cea din Câmpia Turzii. Alături de aceștia, l-au așteptat cu multă răbdare pe fostul prim ministru candidații pentru funcțiile de primar, propuși de social-democrați la Turda, Câmpia Turzii și în comunele din zonă, alături de simpli membri și simpatizanți ai celui mai mare partid din țară. Manifestarea s-a desfășurat joi, 26 mai, de la ora 17.30, la restaurantul CSA din Turda.

La întâlnirea ALDE cu Tăriceanu, în aceeași locație consemnam că au fost prezenți peste 400 de persoane însă candidatul Mircea Irimie a declarat că, după numărătoarea patronului CSA, în sală ar fi fost prezenți 740 de cetățeni. La întâlnirea PSD cu Ponta aș fi estimat că s-au prezentat vreo 600, dar având în vedere prezența susținută de ALDE și faptul că PSD-iști au fost cu mult mai mulți, unii (câteva zeci) rămânând pe afară, putem estima numărul participanților la circa 1000.

Evenimentul a început fără Victor Ponta, care a întârziat din cauza unei defecțiuni la aeronava de linie care urma să-l transporte din capitală la Cluj-Napoca. Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, prezentând invitații și dând cuvântul celor programați să-și expună proiectele și ideile, întrucât au calitatea de candidat pentru un sau mai multe funcții la alegerile locale ce bat la ușă.

 

Itu

Primul care a luat cuvântul a fost deputatul Cornel Itu, candidat la funcția de președinte a Consiliului Județean Cluj, care aThumbnail imagecucerit asistența spunând că va merge la Consiliul Județean pentru a demonstra că acest Consiliu Județean nu e doar al orașului Cluj-Napoca și Turzii și Câmpia Turzii, Viișoara, etc. iar banii din impozite trebuie să se întoarcă la aceste comunități. „Vreau să vă prezint câteva dintre proiectele mele. Primul reprezintă drumurile județene. Nu se poate dezvolta județul Cluj fără o rețea de drumuri asfaltate, moderne. Al doilea proiect se referă la Centru Agro-Transilvania care trebuie să fie un loc care să ajute vânzarea produselor românești. Din proiectul de revitalizare a activității Centrului Agro – Transilvania de la Dezmir face parte construirea a trei noi Centre de Depozitare Legume-Fructe care la Câmpia Turzii, în Lunca Someșului și la Huedin. Al treilea proiect este de realizare a unui Parc Tehnologic-Științific la Cluj”, a spus Itu.

 

Pop

 

A urmat la microfon Petre Pop, candidatul la funcția de primar al municipiului Câmpia Turzii. Acesta a înfierat comportamentulThumbnail imageliberalilor din orașul său, despre care a spus: „La jumătatea drumului  ne-au lăsat și s-au îndreptat spre cei care ne erau dușmani. La Câmpia Turzii, la Turda și la Cluj ne-au blocat proiectele pe care doream să le realizăm pentru comunitate. Chiar azi, în Consiliul Local Câmpia Turzii ne-au blocat un proiect din inițiativa a 3000 de oameni din oraș, prin care doream să realizăm o Casă a Pensionarilor. În Consiliul Județean ne-au blocat atunci când Lăpușan și ceilalți colegi au propus realizarea Centrului de Depozitare Legume-Fructe la Câmpia Turzii. Pentru că suntem la Turda, vreau să vă spun că este foarte important să vă asfaltați străzile, iar Turda să devină un oraș curat, ca și Câmpia Turzii. Iar echipa condusă de Cristian Matei poate să facă acest lucru. Numai așa poate fi realizată intrarea Turzii și Câmpiei Turzii în zona metropolitană Cluj”, a opinat Pop, care, revenind la actualii adversari politici a conchis: „Pe 5 iunie, trebuie să-i facem să tacă!”

 

Lăpușan

 

Remus Lăpușan a preluat mingea ridicată la fileu de Petre Pop declamând sus și tare că șeful PNL din Câmpia Turzii, DorinThumbnail imageLojigan, a fost cel care s-a opus ca la Câmpia Turzii să fie construit un centru de colectare legume-fructe. „Nu a vrut să se facă pentru a nu face noi puncte electorale la Câmpia Turzii. Lojigan s-a opus și a vorbit cu consilierii județeni de la PNL să nu voteze acel proiect, să nu includem bani în bugetul județului ca să facem centrul. Asocierea era, bani în buget au fost, studiu de fezabilitate a fost. S-au opus acelui proiect pentru că nu au vrut bine pentru oameni”, a acuzat Lăpușan care a și-a impulsionat colegii de partid: „Mai avem o săptămână și două zile de campanie. Cred că în această perioadă trebuie să spunem că suntem membri sau simpatizanți ai Partidului Social-Democrat, că suntem reprezentanții celor care au făcut ce trebuie pentru populație, în frunte cu Ponta. Cei care au tăiat, cei care au închis spitale,  cei care și-au bătut joc de pensionari, de mame ș.a.m.d. au fost cei de la PD-L, vopsiți azi în PNL. Iar aceste lucruri trebuie spuse”, a mai afirmat președintele PSD Cluj, reamintind apoi realizările guvernului Ponta care a reparat, în opinia PSD, greșelile Guvernării Boc.

 

Matei

Cristian Matei, candidatul PSD Turda pentru funcția de primar a fost următorul vorbitor, ultimul înaintea lui Victor Ponta, aflat peThumbnail image drum la momentul discursului președintelui PSD Turda. „Dragoste, credință și curaj, sunt sentimentele care mă animă și cred că ar trebui să vă anime pe toți deoarece  suntem creștini. Aceste trei calități ale omului, practic, ne definesc viața și trebuie să fim foarte atenți cu ele, mai ales în acest moment cu calitatea de curaj. Vă mulțumesc că ați venit în număr așa mare. (…) Noi nu am venit aici nici pentru Remus, nici pentru Matei, nici pentru  Ponta, nici pentru Pop, ci am venit pentru Turda, Câmpia Turzii și comunele învecinate. Am convingerea că, împreună cu dvs. ne vom lua orașul înapoi. Putem?”, a interacționat Matei cu sutele de oameni prezenți. Iar la răspunsul afirmativ al mulțimii, Matei a continuat: „Vă mulțumesc și îl vom lua. Este nevoie de solidaritatea tuturor pentru că a venit momentul să reparăm ce nu s-a făcut 12 ani. Am făcut în fiecare zi, împreună cu colegii mei, vizite în teren, am ascultat necazurile oamenilor. Nu am găsit nicăieri pe cineva care să fie mulțumit de ceea ce este, dar cea mai mare nemulțumire a turdenilor este minciuna crasă care se practică  de 12 ani! De 12 ani suntem obstrucționați…”, a afirmat Cristian Matei. Acesta a prezentat apoi lista de candidați a PSD pentru funcția de consilieri locali, cu 6 femei în primii 10, cu 3 tineri la 30 de ani și doi la 40 de ani, în primii 12 candidați. Media de vârstă a candidaților este 39 de ani, o medie mai tânără decât a oricăror alte partide.

 

 

Ponta

 

Chiar dacă au participat la eveniment senatorul Alexandru Cordoș, senator de Turda, Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj șiThumbnail imageviceprimarul Turzii, Lucian Nemeș, aflat pe lista candidaților PSD pentru Consiliul local, deși este membru UNPR aceștia nu au mai apucat să vorbească, președintele Cristian Matei fiind întrerupt de sosirea lui Victor Ponta.

Acesta a intrat în sală pe acordurile piesei Thunderstruck a celor de la ACDC și a vorbit circa 9 minute, cu dese întreruperi din partea participanților exuberanți și electrizați de prezența fostului președinte PSD. Toate acestea după o primire cu urale și scandări.

Încă din startul discursului, Victor Ponta a criticat,  prestația  guvernului de tehnocrați făcând o analogie între avionul cu care trebuia să vină de la București, care s-a defectat, și „avionul” care este România, aflat, în opinia fostului prim ministru, într-o situație dificilă sub guvernarea Cioloș.

Ponta și-a explicat prezența la Turda prin dorința de a întoarce serviciul membrilor PSD care l-au sprijinit în cariera politică, motiv pentru care a venit să susțină candidatura lui Cristian matei și, respectiv, Petre Pop.

”Toată viața o să fiu doar membru PSD și toată viața mea, când o să aveți nevoie de mine, o să vin să-i susțin pe toți candidațiiThumbnail image noștri, pe cei de la Turda, de la Câmpia Turzii și pe ceilalți pentru că nu am altă familie politică în care să mă simt bine”, a afirmat Ponta.

Trecând la alt subiect, Victor Ponta a opinat: „După șase luni populația poate să vadă dacă era mai bine cu noi la guvernare sau cu cei de acum. Eu nu spun cum este, dar poate oamenii încep să-și dea seama” (…) am făcut politică de muli ani, de vreo 15. Am rezistat și rezist la toate în politică. În politică e o bătălie tot timpul, cu lucruri urâte. De la acuzații nedrepte la dosare penale inventate… Am rezistat la faptul că familia mea a fost atacată. Asta e politica până la urmă. Dar anul trecut în București, niște oameni tineri au murit într-un accident tragic. Și în timp ce eu mă gândeam, și cred că fiecare dintre dvs. se gândea, la tragedia care a avut loc și la cum să facem să ajutăm familiile lor, cum să facem să nu se mai întâmple așa ceva, domnul Iohannis se gândea la cum să-i folosească pe morți ca să-și pună guvernul lui. Iar mie asta mi s-a părut de nesuportat, iar dacă am greșit vă rog să mă iertați, dar nu puteam să stau cu gândul că cineva folosește moartea altor oameni ca să obțină o funcție”, a acuzat Ponta, care a conchis apoi că „tot răul a fost spre bine”, întrucât românii pot să vadă când a fost mai bine, în timpul guvernării ponta sau după aceea.

„Pot să merg peste tot în țară și să le spun pensionarilor: cât am fost eu prim ministru, nu v-a tăiat nimeni nici un leu. Pot să măThumbnail image uit în ochii oricărui angajat și să spun: „- V-am  spus că primiți înapoi banii tăiați de Băsescu. I-ați primit și, de fiecare dată ați primit și ceva în plus”. Pot să mă uit în ochii tuturor celor din sistemul medical, nu doar medici, cărora le-am spus că vor primi cu 25 % mai mult și m-am ținut de cuvânt iar ei au spus: „- Uită primul care ne-a dat, nu ne-a tăiat.” La fel cu profesorii, la fel cu agricultorii. Cred că pot să mă uit în ochii tuturor primarilor din România, și de la PSD, și de la PNL, PD-L, ce-or fi ei, și să-i întreb dacă e vreunul din ei care a făcut proiecte, care a muncit corect, și nu a avut bani în 2014, 2015. Și acum în 2016 au bani tot de la noi, pentru dezvoltarea localităților lor”, a susținut Victor Ponta, care apoi a dat-o pe tragic: „Cred că România iar e în „blestemul meșterului Manole”. Adică: am construit, țineți minte, în 2000-2004, necazuri, am mers bine, după aia, într-o seară am stricat tot – l-am ales pe Băsescu. După 2012 iarăși ne-am apucat, hai să refacem să dăm înapoi banii, să pornim economia: suntem pe primul loc în Europa. Acum iarăși am dărâmat, în 2016, tot”, a mai afirmat Ponta care a punctat că nu-și dorește ca în 2017 să se întâmple ce s-a întâmplat în 2009 cu Guvernarea Boc, care a tăiat masiv veniturile românilor.

Concluzia lui Victor Ponta a fost: „De câte ori oamenilor le este bine, se duc spre alții. De câte ori le este rău, vin spre noi”. Genul de maximă care poate descrie oricând viața unui partid politic.

Thumbnail image„Sper ca în 5 iunie să-mi dați vești bune de la Cluj, că nu mi-ați dat întotdeauna. Dar uneori și din cauza mea, și vreau să-mi asum acest lucru. Nu mă prea uit la televizor în ultimul timp car am văzut că i-a anunțat domnul Boc candidatura iar în spatele său era domnul Nicoară. Mi-am adus aminte că, în 2012 îi făceam noi campanie domnului Nicoară, pe când candida contra lui Boc. Și m-am gândit că am greșit în 2012: de ce i-om fi făcut noi campanie, ca să stea el în spatele lui Boc în 2016? Adică am mai greșit și noi, nu doar dvs. și îmi asum această greșeală dar cred că puteți să ieșiți  din această sală cu inima împăcată, să vorbiți oamenilor despre ce am putut noi să facem. Nu am putut să facem tot, nu suntem perfecți. Doar Dumnezeu este perfect și, dacă citim unele ziare, și domnul Iohannis e perfect. Dar are mai multe case decât Dumnezeu, asta e clar!”, nu s-a putut Ponta abține să-l înțepe pe cel care l-a învins la prezidențiale.

Întrunirea s-a terminat cu o sesiune prelungită de poze cu Victor Ponta la care au participat sute de membri și simpatizanți ai PSD prezenți în sală.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh