27
Lun, Mar
21 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Membri și simpatizanți ai Partidului Conservator Turda au așteptat vineri, 25 mai, timp de câteva ore, întâlnirea cu președintele partidului, Daniel Constantin, actual ministru al Agriculturii în guvernul Ponta. Începând cu ora 14 și 30 de minute, sala restaurantului  Milenium a devenit, încet, încet, neîncăpătoare pentru membrii PC. AU fost aduse chiar mese suplimentare, din alte săli, în timp ce președintele se lăsa așteptat, ca urmare a veșnicelor probleme cu traficul aerian din spațiul românesc. Este vorba de peste 300 de oameni din Turda și localități din apropiere care au ținut să vină la întâlnirea cu ministrul agriculturii.

 

Când, în sfârșit, a sosit, în jurul orei 18.30, oamenii erau la fel de liniștiți ca la venire, asemenea unor oștiri regulate, disciplinate, foarte puțini fiind cei care au plecat între timp. Daniel Constantin a venit direct de la Câmpia Turzii unde s-a întâlnit cu conservatorii lui Avram Gal. A fost întâmpinat de președintele PC Turda, Dorel Corpodean, apoi de două frumoase tinere care i-au oferit pâine și sare iar apoi s-a așezat la masa prezidiului unde președintele filialei locale a vorbit celor prezenți despre principalele direcții în care el, ca și candidat de primar, înțelege să îndrepte lucrurile dacă ar fi preferatul electoratului.

”Vreau să vă spun că Turda are o populație de 43 de mii de locuitori. A fost un oraș cu o industrie de invidiat. Avea cinci unități republicane, în 1990, 29 de mii de salariați. Iar azi s-a ajuns la doar 4000 de salariați, iar 20000 de turdeni au părăsit orașul pentru a-și găsi un loc de muncă, iar locul unde aveam pământul cel mai fertil, cu o agricultură Thumbnail imagedezvoltată, cu ferme de elită, atât de natură vegetală cât și animală, aveam 40 de hectare de sere care exportau sute de tone, am ajuns să importăm 70 % din această cantitate. Gândiți-vă la efortul pe care îl face statul român” a spus Corpodean, mai ales adresându-se ministrului agriculturii.

matei470x150

Președintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, și-a cerut scuze pentru întârziere celor prezenți, precizând că a avut de rezolvat treburi foarte importante și la București, apoi s-a adresat celor prezenți: ”Suntem în campanie electorală dar n-aș vrea să mă pierd în promisiuni. N-am uitat și nu vom uita promisiunile pe care vi le-am făcut când eram în opoziție. Am încercat încă din prima ședință de guvern să dăm curs promisiunile pe care vi le-am făcut. (…) Visteria țării a fost goală când am preluat această guvernare, am încercat totuși să  ne respectăm Thumbnail imagepromisiunile și am stabilit, încă din prima ședință, un calendar prin care vom returna salariile celor care au suferit de această măsură și vom returna și pensiile care au fost reținute pensionarilor în mod abuziv” a dat asigurări Daniel Constantin, membru al cabinetului Ponta.

Ministrul i-a mai cerut lui Dorel Corpodean să-l invite și pe 11 iunie la ceremonia de instalare în funcția de primar al Turzii, solicitare primită cu urale și aplauze de cei prezenți. Daniel Constantin a plecat de la Turda la o întâlnire cu agricultorii și simpatizanții Partidului Conservator din comuna Ceanu Mare și din comunele învecinate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh