Consiliul local Turda s-a întrunit într-o ședință care a durat mai puține minute decât degetele de la o mână.
Aleșii locali au aprobat, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare a gestiunii activităţii de colectare şi transport a deşeurilor municipale din judeţul Cluj, pe cel privind aprobarea caietului de sarcini în vederea delegării prin concesionare a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare în judeţul Cluj, respectiv de colectare şi transport al deşeurilor municipale şi a unor fluxuri speciale de deşeuri.și respectiv, aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare al judeţului Cluj.
De aprobarea acestor documente depinde licitația pentru stabilirea operatorului unic de salubritate la nivelul județului. Specialiștii spun că este imposibilă preluarea întregii activități de salubritate de la nivelul județului Cluj, care să deservească o populație de circa 1 300 000 de oameni, de către un singur operator. Astfel, probabil că se vor căuta soluții privind asocierea societăților care activează în prezent în acest sector.
Dintre toate societățile de salubritate care au contract cu municipalitățoi sau comune din județul Cluj, doar operatorul de la Turda are un contract până în în 7 decembrie 2019 iar o societate care activează în Gherla are contract până în 2028, restul contractelor expirând în acest an.
Noua organizare a serviciului de salubrizare la nivelul județului a fost alcătuită în jurul Centrului de Management Integrat de la Cluj-Napoca (Pata Rât), unde deșeurile din întreg județul vor fi depozitate, după ce vor fi transbordate și eventual triate la stațiile de transfer de la la Gherla, Huedin și Mihai Viteazu, care sunt finalizate de mai bine de doi ani și se erodează nefolosite.
Fiecare Unitate Administrativ teritorială membră a Sistemului de Management Integrat a Deșeurilor Cluj trebuie să adopte aceleași hotărâri ca și municipiul Turda pentru ca demersurile de activare a noului serviciu de salubritate județean să poată fi efectuată.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.