07
Ma, Mai
4 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Printre noi trăiesc eroi necunoscuți care, prin faptele lor, se situează, adeseori, pe același palier cu martirii. Un astfel de om trăiește în Turda, iar azi am avut plăcerea să-i urăm sănătate, la împlinireaioan maier si nepoatele vârstei de 90 de ani. Este vorba de Ioan Maier, omul despre care am scris în repetate rânduri, care și-a sacrificat ultimele trei decenii de viață, alături de soția sa (care a trecut la cele veșnice în urmă cu doi ani), pentru creșterea și ocrotirea nepoatelor lor materne. Orfane de ambii părinți, nepoatelor Valentina și Nicoleta li s-a administrat, la vârste de doar 2-3 ani un trivaccin care a declanșat o decădere totală a dezvoltării lor mentale, chiar dacă fizic eu evoluat normal. Cele două au rămas în grija celor doi bunici, tocmai când aceștia ar fi trebuit să se odihnească, după o viață de muncă.

Ioan Maier, la 90 de ani, încă le grijește pe cele două nepoate, cu toată dragostea, și, deși suferind, își dorește un singur lucru: să trăiască până cele două, vor fi la adăpost în locuința protejată ce va fi construită în acest an de Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Asociația Umanitară Evlavie, printr-un proiect inițiat de primarul Cristian Matei.

Ultimii treizeci de ani din viața lui Ioan Maier și a soției sale pe care boala a răpus-o, se constituie în doar unul dintre multiplele exemple de drame trăite de nenumărate familii din România, cărora sistemul execrabil de protecție socială și de sănătate din această țară presupus europeană le-au transformat viața într-un calvar demn de evul mediu. De aceea, considerăm că toți cei care au condus această țară fără să se aplece asupra suferințelor semenilor noștri, merită doar să le fie rușine și să fie aruncați la groapa de gunoi a istoriei, în frunte cu Ceaușescu, dar și cu cei care i-au urmat dar nu au făcut nimic să salveze aceste suflete de chinuri și suferință.

Cât despre Ioan Maier și cei ca el... Merită tot respectul. Pentru oameni asemenea lui, sper din tot sufletul că promisiunea creștinismului legată de existența unei vieți de apoi este adevărată. O merită cu prisosință. 

Câte urări merită acest bunic erou, de ziua sa?

Citiți mai jos, articole anterioare, care vă vor edifica asupra dramei trăite de familia Maier din Turda și cei asemenea lor:

 

Asociația Umanitară „Evlavie” despre înființarea unei locuințe maxim protejată la Turda

Drama familiei Maier din Turda continuă: Ocrotire și după moarte!

Un strigăt de disperare pe care nimeni nu-l aude: Familiile cu handicapați neuropsihic și bolnavi mintali trăiesc o dramă în fiecare zi

Consiliul Local Turda a semnat un contract de colaborare cu Asociația Umanitară ”Evlavie” 

„Din cauza abuzului lui Ștefănie, dăm casa, terenul și agoniseala de-o viață”

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh