04
Sam, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Până la descongestionarea traficului infernal din Turda prin realizarea așa-numitei ocolitoare a Turzii, a drumului de legătură între Autostrada A3 și DN1, în zona localității Mărtinești, specialiștii administrației turdene au căutat diferite soluții la această problemă. Câteva dintre ele sunt cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.), care va schimba, odată realizat, viața turdenilor și modul de transport în interiorul localității.cuza voda 2019

Edilul șef al municipiului Turda, Cristian Matei, susține că foarte curând vor începe lucrările de modernizare a arterelor de circulație cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (P.M.U.D.). Prima va fi, așa cum am mai scris, strada 22 Decembrie 1989, o arteră care va fi una etalon pentru municipiul Turda, din mai multe puncte de vedere. Amănunte puteți citi sau reciti aici:

Aproape totul despre principalele asfaltări programate în 2019 la Turda

Primarul Cristian Matei: „În 2019, Turda va fi un mare șantier!”

22 Decembrie 1989 este intrarea municipiului Turda dinspre autostradă, deci trebuie modernizată ca pentru o carte de vizită a localității, iar actualul primar, care a acordat o atenție deosebită asfaltării arterelor orașului din prima zi de mandat, pare hotărât să o facă.

În discuțiile purtate cu primarul Cristian Matei, pentru a aduce informație cât mai corectă direct de la sursă, pentru cititorii noștri, aflăm adeseori lucruri surprinzătoare, inedite, și moduri de abordare ieșite din comun. Așa este și cazul străzii Alexandru Ioan Cuza (în limbaj popula Cuza Vodă), care se întinde la cuza voda proiectSpitalul Municipal Turda până la Autoservice Dacia sau Hotel Sun Garden Salin, pe care edilul-șef ne-a declarat că vrea să o transforme într-un drum cu patru benzi, pentru a asigura ieșirea rapidă din oraș spre Cluj-Napoca. „Pe mine ce mă încântă este faptul că arterele principale ale orașului sunt prinse pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Primăriei Turda, adică vor fi reabilitate pe bani europeni. Sunt prinse arterele principale cum ar fi și Cuza Vodă. Cu Strada Cuza Vodă noi vrem să realizăm o variantă de ieșire rapidă din oraș, pe patru benzi, începând de la intersecția de la Spitalul Municipal, până la ieșirea din Turda.  Această arteră este foarte importantă și extrem de necesară în  imediata perspectivă.  Așa cum am rezolvat și problema străzi Barițiu, așa ceva se va realiza și pe Cuza Vodă doar că aici, strada fiind mai lată, va permite circulația pe câte două benzi pe un sens astfel că autovehiculele vor putea părăsi mai rapid orașul”, a punctat primarul turdean.

Iată alăturat, cum este prezentată strada Alexandru Ioan Cuza în P.M.U.D.-ul cu care Turda a câștigat competiția europeană de profil, în dauna unor proiecte ale orașelor Manchester (Anglia) sau Milano (Italia). Se poate observa că perioada de realizare este 2017-2020, ceea ce înseamnă că lucrările vor începe încă din cursul acestui an, după parcurgerea tuturor etapelor de proiectare și birocratice.

 

Întregul PMUD poate fi consultat pe pagina primăriei Turda:

cuza voda proiect

http://primariaturda.ro/uploads/PMUD.pdf

sau

https://drive.google.com/file/d/0B-YG2kC43euRb0JoM2tjZ3B6c2s/view

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh