04
Sam, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

S-a încheiat astăzi exercițiul întrunit cu participare multinațională Black Rhino (28.08-08.09).

145 militari francezi, 30 militari belgieni și 100 militari români, cu aproximativ 100 mijloace tehnice (tancuri, infanterie, cercetare, geniu, artilerie, UAV, sprijin medical, mobilitate, mentenanță) și elicoptere IAR-330 Puma din dotarea Bazei 71 Aeriană s-au antrenat împreună în poligonul Bogata Stejeriș de lângă Turda.

Punctul central a fost un Live Fire Exercise(LFX) desfășurat pe durata a 36 de ore, început pe 3 septembrie cu un marș de 12 km către poligon.

Pe toată perioada exercițiului au avut antrenamente pe tema evacuării medicale(MEDEVAC) cu sprijinul elicopterelor IAR-330 Puma și trageri cu armament de infanterie, urmat de antrenamente cu tehnică în teren.

Pentru Batalionul 814 Tancuri acesta a fost al 5-lea exercițiu de pregătire multinațională din acest an, astfel încât experiența anterioară și-a spus cuvântul în atingerea obiectivelor!

 

SURSA FACEBOOK-M.Ap.N.

Foto: Cornel Mituț

Primarul turdean, Cristian Matei, a primit vizita unei delegații din partea Forward Land Forces Battle Group AIGLE V.

„Am avut plăcerea de a-i întâmpina pe locțiitorul comandantului, locotenent colonel Pierre Houdailles și pe capitanul Jurisic Christophe, oameni cu o vastă expertiză în domeniul militar. De asemenea, am avut plăcerea de a-l avea alături pe domnul locotenent-colonel Mihai Pintiliciuc, Comandant al Batalionului 814 Tancuri "Mihai Vodă," și pe plutonierul adjutant principal Vasile Băiceanu. În cadrul acestei întâlniri am avut discuții valoroase cu acești profesioniști dedicați domeniului militar, iar vizitele lor sunt mereu o plăcere”, consemnează primarul turdean, pe pagina sa de Facebook.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh