26
Vi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 zmt-2014-1Zilele municipiului Turda au debutat în stilul implemnetat de Tudor Ștefănie de când este prima, cu o adunare în sala de ședințe a Consiliului local Turda aranjată ca pentru sărbătoare. Circa 150 de invitați, consilieri locali și angajați ai Primăriri Turda au umplut locul unde primarul Tudor Ștefănie a declarat deschise Zilele municipiului Turda, nu înainte de a-și prezenta invitații și de a-i invita să spună câteva cuvinte. Primul care a vorbit a fost, totuși, primarul Ștefănie.

Invitații de seamă ai primarului municipiului Turda au fost primarul Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, ministrul Aurelia Cristea, deputaţii Mircea Irimie, Adrian Gurzău, Ioan Moldovan, euro-deputatul  Daniel Buda, Horaţiu Catarig, vicepreşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj și primari din zona noastră dar și primarul municipiului Gherla. Cea care a venit însoțită de o întreagă echipă îmbrăcată în alb, transformând sărbătoarea turdenilor în campanie electorală pentru sine, în opinia multora dintre cei prezenți, a fost Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidențiale. Această opinie este chiar și a unora dintre consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică.  Se pare că, tacit, Tudor Ștefănie s-a alăturat colegului și prietenului său Emil Boc, primarul municipiului Cluj, în sprijinirea Elenei Udrea pentru fotoliul prezidențial, în detrimentul candidatului stabilit de PDL, partid din care face parte.

În discursul său primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie a mulțumit invitaților pentru prezenţă, subliniind sprijinul acordat de fostul prim ministru Emil Boc și de ”ministrul Elena Udrea, actual parlamentar”, în dezvoltarea proiectului turistic al municipiului Turda, Salina. Ștefănie a punctat câteva din realizările din acest an, pe care le consideră: modernizări de străzi, modernizări la spitalul municipal, modernizarea podului peste Arieș etc. Mesajele invitaților săi au fost, în general, unele prin care se lăuda efortul depus de primarul turdean și de asigurare a sprijinului pentru acțiunile sale.

Din acest tipar a ieșit Aurelia Cristea, ministru în Guvernul Ponta, care i-a înfruntat pe ceilalți invitați, majoritatea membri PDL și PMP punctând cât se poate de clar câteva dintre realizările guvernului din care face parte, făcând-o pe Elena Udrea să-și ”dea ochii peste cap” la fiecare dintre acestea. A ieșit din tipare și deputatul de Turda Mircea Irimie, care a rostit o poezie închinată ”orașului meu”, adică al său.

La finalul discursurilor, primarul Tudor Ștefănie le-a făcut urări de bine tuturor turdenilor și a declarat deschise Zilele municipiului Turda, ediția 2014, cerându-le invitaților să i se alăture într-un periplu stradal pentru a asista la o surpriză.

 

zmt-2014-2Inaugurare drapel lângă sensul giratoriu

Alături de invitații săi, primarul turdean s-a deplasat într-un alai până la sensul giratoriu din Piața Romană unde cei prezenți au putut asista la ridicarea unui drapel uriaș pe un catarg pe măsură.

Ceremonia de arborare a drapelului tricolor în acordurile imnului de stat a fost precedată de sosirea a doi parașutiști purtând drapele tricolore care au încercat să aterizeze la punct fix, însă vântul care sufla în rafale le-a creat unele dificultăți.

 

zmt-2014-3Tăierea panglicii

Primarul Tudor Ștefănie a purces, însoțit de întregul alai, înapoi spre primărie unde s-a organizat o zonă de distracții pentru copii și o expoziție automobilistică, însă ținta deplasării a fost poarta de intrare amenajată spre zona pietonală din centrul istoric unde primarul turdean a tăiat panglica inaugurală  iar oaspeții au fost așteptați cu pâine și sare. Apoi s-a străbătut centrul plin de tarabele comercianților, ajungându-se la catargul de lângă statuia lui Avram Iancu, unde a avut loc o nouă arborare a drapelului și s-a făcut o poză de grup.

zmt-2014-5Expo Flora

A urmat apoi deschiderea ”Expo Flora”, în fața Catedralei Ortodoxe, unde societatea care se ocupă de amenajarea spațiilor verzi, la Turda, a pregătit un mini traseu expozițional. S-a intrat apoi în clădirea Winmarkt, unde se află amenajate marea majoritate a standurilor expoziționale conținând nu numai flori și aranjamente florale ci și alte produse decorative. Panglica inaugurală a fost tăiată de Elena Udrea și primarul Tudor Ștefănie, care au admirat apoi valea pârâului Racoșa, amenajată în ultima perioadă după ce pe pod s-au aprins artificii și s-au eliberat porumbei.

zmt-2014-6Expo Flora beneficiază în acest an de aportul a 30 de participanți din întreaga țară care expun în cele peste 70 de standuri. Printre aceștia horticultori, graficieni, sticlari și pictori din Satu Mare, Baia Mare, Craiova, Ocna Mureș, Târgu Mureș, Oradea, Ciumbrud, Mihai Viteazu și Turda. Atracția acestui an a fost reprezentată de o rochie de mireasă realizată din trandafiri, pe un manechin.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh