30
Ma, Mai
22 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 CAA-statie-9Vineri, 11 octombrie ,Compania de Apă ARIEŞ a preluat Staţia de Epurare de la Câmpia Turzii. În prezenţa directorului general, Cristian Octavian Matei şi a preşedinte lui Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară a AVA – Dorin Lojigan, Comisia de recepţie a preluat lucrările pas cu pas şi obiectiv cu obiectiv,  de la constructorii staţiei, firma italiană Dondi şi firma românească ACSA.

Au participat la recepţie reprezentanţi ai Primăriei Turda, Câmpiei Turzii, ai firmelor implicate în lucrările de modernizare, dar şi ai CAA: managerul de proiect – Bogdan Bobic, şeful Staţiei de Epurare – Corneliu Asafti, coordonator contracte lucrări pe fonduri UE – Mihaiela Sârb şi inginerul Cristian Apahidean.

Specialiştii din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii au mers cu intreaga comisie de recepţie în teren în incinta staţiei, pentru verificarea tehnică a lucrărilor.

CAA-statie-1La masa rotunda s-a discutat despre problemele întâmpinate pe parcursul derulării lucrărilor de mare amploare de la Staţia de Epurare, staţie care, aşa cum spune şi directorul Matei “ va deservi întreaga noastră comunitate şi este pregătită să epureze apele uzate colectate de la 110 000 locuitori echivalenţi. Este o foarte mare bucurie pentru noi şi o reuşită pe măsura aşteptărilor, de aceea ţin să mulţumesc tuturor factorilor implicaţi în acest mare succes care, s-a lăsat puţin aşteptat. Dar, a meritat aşteptarea şi tot efortul. Mulţumesc domnului viceprimar al Câmpiei Turzii pentru întreaga susţinere, firmelor care au muncit în cadrul acestui mare proiect, dar şi angajaţilor mei, fără de care, fără îndoială nu era posibilă această reuşita, şi anume domnului Asafti Corneliu şi Mihaielei Sârb!”.

Întâlnirea a avut loc la ora 10,00 şi Comisia de recepţie s-a declarat mulţumită de ceea ce a văzut la faţa locului. S-a vizitat şi verificat şi Laboratorul propriu al Staţiei de Epurare care, după cum a afirmat şi Asafti în nenumărate rânduri “ se ridică la standardele unui adevărat laborator de cercetare”.

Trebuie să ne concentrăm toate eforturile ca banii care au fost aduşi de la Uniunea Europeană să fie fără doar şi poate, pe deplin meritaţi. Şi vor fi. Investiţiile făcute la staţie sunt în lucrări de bună calitate, lucrări care vor garanta pentru foarte mult timp, o funcţionare a acesteia la cele mai înalte standarde. Sistemul este funcţional, apele uzatate colectate din întregul sistem vor fi epurare la standardele cerute de UE şi în timp, vor proteja mediul înconjurător prin redarea în natură a unei ape curate care va reface flora şi fauna râului Arieş, acolo unde sunt deversate apele din Staţia de Epurare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh