16
Ma, Apr
13 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


nunta-50-ani-2013-1Sala mare a Primăriei Turda a găzduit sâmbătă, 31 august 2013, o ceremonie devenită ”de suflet” pentru administrația locală din ultimii ani. Sărbătoarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie a început la ora 10.00, când Sala de festvități a Consiliului local s-a umplut de familiști și urmașii lor. Serviciul Public de Asistenţă Socială Turda a organizat, ca de fiecare dată, evenimentul,  în prezența primarului Tudor Ştefănie (cel dintâi ofițer al stării civile) şi a viceprimarul Lucian Nemeş. La ceremonie au participat și consilierii locali Emil Molnar Clara Adamossy, Csep Leyla, Rozalia Crișan, Mariana Dobra, Victoria Iurian, Dana Florea, Elena Băginean și Cristian Felezeu.

nunta-50-ani-2013-2De data aceasta au fost sărbătorite 33 de cupluri, fiecare dintre acestea primind, conform unei hotărâri a Consiliului Local turda, un premiu de 600 de lei.

Primarul Tudor Ştefănie s-a adresat celor prezenţi în sală cu o urare de bun venit şi cu felicitări pentru longevitatea relaţiei lor. În cuvântul său, primarul a subliniat că răbdarea şi toleranţa sunt cele care fac posibilă convieţuirea dintre soţi pe o perioadă atât de îndelungată de timp.

Viceprimarul, Lucian Nemeş, le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa familiei și a instituţiei căsătoriei.

Organizatorii i-au invitat pe sărbătoriţi să spună câteva cuvinte din experiența lor de viață de cuplu.. Unul dintre sărbătoriţi, învățătorul Nicolae Bota, a vorbit despre familia sa dar și în numele generației sale dintre care mulți erau prezenți în sală, dar a recitat și o poezie din creația regretatului Adrian Păunescu, ”Nimeni nu e singur”:

”Nimeni nu e singur pe pământ,
Cineva în grija lui îl are,
Nici cei singuri-singuri nu mai sunt
Dacă are umbră fiecare.

Singur stai în casă și gândești
Că esti singur făra mântuire,
Dar în pragul casei părintești
Se aude-un greierat subțire.

O scrisoare-ți foșnește-n mâini,
Un poștaș la ușa ta mai bate,
Latră-n departare niște câini,
N-ai să mai cunosti singurătate.

Asta este boala cea mai grea,
Dar de ea instantaneu se scapă,
Când în plânsa sete, cineva
Îți aduce un pahar cu apî.

Umbre jos și norii sus pe cer,
Cai pâscând și soarele în scapăt,
Om stingher în drum spre om stingher

Nimeni nu e singur pân' la capăt.”

nunta-50-ani-2013-3Ansamblul de veterani într-ale folcorului, ”Datina Străbună”, condus de Vasile Baciu, i-a încântat pe cei prezenți cu jocuri populare aplaudate deschis de cuplurile premiate.

A urmat momentul la care cei prezenţi au făcut o poză de grup, pe care urmează să o primească acasă, fiecare dintre perechile sărbătorite. Administraţia turdeană a oferit celor 33 de cupluri flori, diplome şi premii în bani.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh