26
Vi, Apr
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

andreicutVecernia de vineri seara, de la Capela Spitalului municipal Turda, a fost una deosebită pentru credincioșii care frecventează acest locaș de cult ortodox. ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului şi arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului a fost prezent în mijlocul credincioșilor de la această micuță dar cochetă capelă, loc destinat în principal bolnavilor internați în spitalul turdean care vor să se reculeagă, să aprindă o lumânare sau, pur și simplu, să înalțe o rugăciune către divinitate.

Motivul prezenței înaltului ierarh ortodox a fost oficierea unei slujbe de sfințire a troiței din fața locașului de cult. Evenimentul a făcut ca micuța curte a capelei să devină neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe, în principal bolnavi internați în Spitalul municipal Turda dar și credincioși care locuiesc în apropierea instituției sanitare dar și câțiva dintre cei care au ajutat prin donațiile lor la construirea locașului de cult.

La momentul duhovnicesc a fost prezent și protopopul de Turda, preotul Daniel Crişan.

Participarea ÎPS Andrei Andreicuţ la acest eveniment duhovnicesc vine să dovedească, o dată în plus, atașamentul acestuia de viața pastorală din municipiul Turda, orașul unde a fost simplu preot, în urmă cu circa 30 de ani.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh