29
Vi, Mar
17 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ultimele scene ale ceea ce se dorește a fi primul film 3D românesc au fost filmate la Turda, în micuța și spartana sală de box a inimosului antrenor Florin Bordi. Ultimele cadre necesare pentru finalizarea peliculei au fost trase la sala de sport a fostei școli George Barițiu din Turda.

3d-3Pentru că munca la acest film a durat foarte mult,  în prealabil filmări au fost făcute şi la sala de box de la Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, realizatorii abia așteaptă să finalizeze montajul, pentru a putea scoate DVD-uri cu ceea ce se vrea continuarea acțiunii din filme mai vechi, cu aceeași protagoniști.

Intitulat ”Hensi”, pelicula va reprezenta  continuarea seriei formate din filmul "Cartier" (lansat în 2001) şi partea a doua a acțiunii, "Înapoi în cartier" (2006), două lungmetraje în care unul din rolurile principale a fost deținut de Florin Matingo, un fost clujean stabilit la Turda. Mulți dintre dumneavoastră l-ați putut vedea în postura de controlor pe autobuzele fostului RATL Turda.

Filmările la filmul 3d au fost făcute prin toată Europa iar datorită actorului Florin Matingo regizorul a venit şi în localitatea noastră, asta şi prin prisma faptului că actorul turdean a vrut să aibă alături în scenele de acțiune  persoane cunoscute lui și, nu în ultimul rând, antrenorul care să-l ajute la aceste scene.

3d-2„Hensi” urmăreşte povestea unei comori blestemate, „moştenirea lui Zamolxe”, care, pe lângă puterile ei abstracte, are şi o valoare lumească extraordinar de mare, ceea ce o face să fie râvnită de cei care cred în bani, nu şi în blesteme. Din film nu vor lipsi replicile amuzante, întărite de un accent clujean ca la el acasă, în Mănăştur.

”Vrem să-l lansăm în primă fază în cinematografele româneşti compatibile cu tehnologia 3D, concomitent cu înscrierea filmului la festivalurile de gen. În faza a doua sperăm să-l putem distribui la televiziunile din vestul Europei, care încep să emită în trei dimensiuni. Nu în ultimul rând, intenţionăm să scoatem şi discuri Blu-Ray pentru vizionarea în mediul familial”, spunea într-un interviu Gelu Radu, regizorul filmului.

Scenariul filmului ”Hensi” este scris de Horea Radu iar regizor este chiar fratele său Gelu Radu. Bugetul filmului este unul foarte mic, principala finanţare fiind cea venită din parte celor doi fraţi care au iniţiat proiectul, acesta fiind şi principalul motiv pentru care filmările s-au desfăşurat pe o perioadă aşa lungă, de aproape doi ani. Mai mult, toţi actorii atât cei profesionişti cât şi cei amatori nu sunt remuneraţi pentru prestaţia lor.

3d-1Pe lângă faptul că este primul film 3D filmat în România filmul se doreşte a fi şi un film interactiv, astfel , cel care vine să vadă filmul va putea alege un personaj principal dintre trei actriţe, acţiunea va decurge astfel cu mici diferenţe, vor fi alte finaluri, aceasta fiind surpriza pregătită de cei care realizează filmul, iar la versiunea pe dvd şi blu-ray vor putea fi văzute toate cele trei variante de către cei care cumpără filmul.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh