29
Vi, Noi
1 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Vizita de studiu la Turda a fost realizata cu sprijinul domnului primar Tudor Stefanie.

Facultatea de Business a Universității Babeș-Bolyai a lansat a doua ediţie a programului de dezvoltare profesională și personală ZILELE OSPITALITĂŢII

CLUJENE, desfășurat în perioada 11-18 decembrie 2012. Programul se adresează studenților din anul III de la specializarea Administrarea Afacerilor în Servicii de Ospitaitate (AASO) și urmărește apropierea dintre mediul academic și mediul de afaceri. Obiectivele programului sunt:

dezvoltarea profesională prin coeziunea conceptelor studiu – creativitate – creare de competențe;

contactul direct cu antreprenori și persoane implicate în dezvoltarea și promovarea turismului;

crearea experiențelor personale și motivarea studenților în inițierea propriilor afaceri;

socializarea reală dintre principalii actori implicați: antreprenori în turism, studenți, profesori;

dezvoltarea unui produs turistic, pornind de la atracțiile existente și elementele de identitate locală ale zonei în care se realizează excursia de studiu.

Studenţii selectaţi în urma unui interviu participă în prima fază a programului la  prezentarea temei şi a sarcinilor de lucru, după care, organizaţi pe echipe demarează documentarea şi repartizarea muncii pe fiecare student participant. Pe tot parcursul proiectului, profesorii coordonează activitatea echipelor de studenţi. Excursia de studiu se va desfăşura în perioada 13 – 14 decembrie 2012 în zona Turda - Valea Arieșului. În cadrul acesteia, studenții vor avea posibilitatea să viziteze Salina Turda, Muzeul de Istorie Turda și să  discute cu reprezentanții acestor unități. De asemenea, partenerii Facultății de Business în acest proiect, Asociatia Slow Food Turda și Fundația de Ecologie și Turism Potaissa, vor ajuta studenții să descopere specificul local din perspectiva atracțiilor turistice naturale, socio-culturale și gastronomice. Proiectele realizate vot fi prezentate și analizate în data de 18 decembrie 2012, începând cu ora 12.00 la sediul Facultății de Business.

In zilele de 13 si 14 decembrie grupul de studenti impreuna cu profesorii lor au vizitat Salina Turda si Muzeul de Istorie dupa care au poposit la cafeneaua Coffee & Tea Cottage, un loc de consum responsabil, unde turistii pot descoperi produse locale artizanale. Aici au servit un pranz slow food, gulyas la ceaun si palanete cu varza coapte in cuptorul de lemne chiar la fata locului. Seara studentii au invatat cum se prepara cea mai renumita mancare turdeana, Friptura de Turda, pregatind-o chiar ei la Pensiunea Poarta Apusenilor din Moldovenesti. A doua zi este rezervata explorarii zonei din punct de vedere turistic, chiar daca afara este ger, Alin Rosca pregatindu-le un program de expeditie pe munte spre zona Trascau. Ziua se va incheia tot in mod traditional (asa cum a inceput cu micul dejun traditional) cu tocanita de pui si mamaliga iar la desert servindu-se gogosi cu dulceata.

Asociatia Slow Food Turda impreuna cu Fundatia Potaissa pregateste pentru sezonul viitor, trasee turistice specializate pe gastronomica locala, programul din zilele acestea fiind o proba pentru ceea ce va urma in anul 2013.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh