01
Joi, Iun
16 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageZiua Națională a României a fost sărbătorită la Turda la monumentul eroilor din fața Catedralei Ortodoxe. După sosirea oficialilor dinspre primărie, s-a intonat Imnul de Stat al României în timp ce militarii au prezentat onorul.

 După o slujbă oficiată de preoți ortodocși și greco-Thumbnail imagecatolici s-au ținut obișnuitele discursuri oficiale. Primarul Tudor Ștefănie a vorbit despre importanța zilei de 1 Decembrie și a semnificației acesteia. După comandantul garnizoanei militare, locotenent-colonelul Ion Costinel Popov, a venit rândul președintelui filialei turdene a Asociației Naționale Veteranilor

de Război să le vorbească celor prezenți. ”Nu este moment mai important decât să ne aducem aminte de Imnul Național, ”Deșteaptă-te române”, ne învață generalul-maior Sever Andrei Mureșian, cel care și-a încheiat discursul ținut în fața ostașilor Garnizoanei Militare
Turda și a participanților cu rugăciunea ”Ocrotește-i, Doamne, pe români”, dar nu înainte de a recita câteva versuri din poezia ”Lupta vieții”, de George Coșbuc:  ”Oricare-ar fi sfârşitul luptei,/ Să stai luptând, căci eşti dator./ Trăiesc acei ce vreau să lupte; / Iar cei fricoşi se plâng şi mor”.

 

Au fost depuse coroane și jerbe de flori la monumentul eroilor de către majoritatea instituțiilor publice dar și de către partidele politice ori societățile comerciale cu capital de stat. Cei mai micuți, copii Thumbnail imagede la Grădinița Dr. Ioan Rațiu, au fost cei mai aplaudați, îmbrăcați în superbe costume naționale românești.

Thumbnail imageA urmat defilarea trupelor aplaudate la scenă deschisă de asistența care a înfruntat cu patriotism vremea umedă și ploaia deasă, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Naționale a României!

La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh