28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageParcarea de lângă și din interiorul complexului sportiv municipal din Turda au fost neîncăpătoare din cauza numărului foarte mare de participanți, peste așteptări, conform organizatorilor, la Expoziția chinologică.
Asociația Chinologică Turda a organizat la sfârșitul săptămânii o expoziție canină care se întinde pe durata a două zile, sâmbătă, 20 octombrie, și duminică. Președintele asociației turdene, medicul veterinar Călin Mărginean, spune că Asociația Chinologică Sibiu i-a ajutat foarte mult în organizarea evenimentului, mai ales în ceea ce privește punerea la dispoziție a unor elemente de infrastructură necesare bunei desfășurări a competiției.

Peste 320 de câini din peste 100 de rase au putut fi admirați în cadrul evenimentului organizat pe terenul de antrenament din cadrul Thumbnail imageComplexului Sportiv Municipal. Printre aceștia s-au aflat și competitori din străinătate, din Ungaria și Grecia. Cinci arbitri internaționali care au activat prin întreaga lume au jurizat și concursurile C.A.C. de la Turda: Milan Dosen din Serbia, Petru Munteanu , Andrea Csatari , Mihaela Frangopol și Cristian Vântu, toți din România.
"Avem un număr de două concursuri C.A. C. (câine cu aptitudini de campion) adică expoziții cu titlu național care se desfășoară sâmbătă și duminică. Există un standard al rasei, iar în final câștigă cel care se apropie cel mai mult de acest standard. Câștigătorii titlului de Best of breed, adică cel mai bun Thumbnail imageal rasei, participă, în funcție de grupa lui, pentru câștigare titlului de Best of group, și așa mai departe până la stabilirea premiului 1 și 2. Premiile constau în cupe, diplome și hrană oferită de sponsori", ne-a spus organizatorul, Călin Mărginean.
La expoziția canină l-am întâlnit și pe viceprimarul turdean, Lucian Nemeș, un mare iubitor al câinilor și posesor a două superbe exemplare din rasa ciobănesc german. Acesta ne-a declarat: "am venit cu mare plăcere la această expoziție, este un fenomen pe care merită să-l încurajăm. Sper din toată inima ca anul viitor să putem organiza la Turda un concurs C.A.C.I.B., la care să fie prezente minim 600 de Thumbnail imageexemplare din țară și din străinătate. Ar fi un lucru benefic, inclusiv pentru structurile de cazare și alimentație din zonă", ne-a spus tânărul viceprimar turdean.
Președintele Asociației Chinologice Turda, Călin Mărginean, este chiar mai optimist decât viceprimarul turdean: "Sperăm ca, la anul, să reușim organizarea a două expoziții cu titlu C.A.C.I.B., aducând astfel la Turda două competiții internaționale, cu un număr mult mai mare de câini dar și cu o participare internațională de mai mare amploare decât în acest an", și-a manifestat speranța președintele AC Thumbnail imageTurda. În competiția de sâmbătă, 20 octombrie, s-au înscris 320 de câini iar în cea de duminică, 180. Evenimentul organizat la Turda se află la cea de-a 6-a ediție.
Asociatia chinologica Turda a fost înființată în anul 2004, până atunci existând doar filialele ale asociației Cluj-Napoca.Din 2004 funcționează cu personalitate juridică și acceptată de adunarea generală a Asociației Chinologice Române, membră a Federației Chinologice Internaționale ( F.C.I.). Membri fondatori ai Asociaței chinologice de la Turda au fost Călin Mărgineanu, Mate Csaba si Bercea Thumbnail imageIonel.Thumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail imageThumbnail image

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh