28
Joi, Mar
22 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În ultima ședință a Consiliului local Turda, la propunerea grupului de consilieri ai P.N.L., plenul aleșilor locali a aprobat acordarea titlului de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda”, profesorului Alexandru Lazăr, pentru o viață dedicată voleiului turdean.

Turdenii îl cunosc pentru îndelungata sa activitate, care a avut rezultate notabile în domeniul voleiului feminin turdean, ca antrenor al echipelor de fete care s-au succedat la Clubul Sportiv Școlar. În facsimil puteți citi expunerea de motive care a însoțit propunerea liberalilor de a-i fi acordat titlul de „Cetățean de onoare”.

Colegul său de la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”, consilierul local PNL Ciprian Rigman, a spus, în ședința Consiliului local: „Mă bucur că oferim azi titlul de cetătean de onoare, profesorului și antrenorului Alexandru Lazăr. Cred că de mult trebuia să primească acest titlu. Domnul profesor este un om excepțional, nu este doar un șlefuitor de mari talente sportive, ci și un șlefuitor de caractere. Sportiva Cristina Pîrv, cea mai valoroasa voleibalistă a României, din toate timpurile, a plecat din Turda, de la Clubul Sportiv unde antrenează domnul Lazăr. Altă sportivă antrenează în Brazilia și alte mari sportive sunt în Italia. Îi doresc succes, să rămână același om, mai presus de orice”, a ținut să spună Rigman.

Consilierul local PMP, Emil Moldovan, a rostit, la rândul său: „Domnul profesor merită acest titlu, am avut onoarea să semnez acest proiect. Întotdeauna, i-am urmărit cariera cu mândrie și am fost mândru că sunt vecin cu dânsul, face onoare Turzii. Mi-aș dori să văd undeva, toți cetățenii de onoare ai Turzii, într-un tablou, probabil”, a afirmat Moldovan.

În fața consiliului local, antrenorul de volei feminin ,Alexandru Lăzăr, a spus: „Vreau să stiți că am o mica emoție, aici, în fața dvs. Faptul că am ajuns în Turda a fost o întâmplare, eu doream sa ajung acasă (jud. Sălaj) dar așa a fost să fie. „Nimeni nu-i prooroc în țara lui” , dar oriunde ești trebuie să-ti faci datoria și în acest an se împlinesc 40 de ani de când lucrez in învățământ și cu meseria de antrenor. Mă simt deosebit de mândru, cu Nelu Groza suntem din același sat, am copilărit împreună, faptul ca doi sălăjeni au ajuns… ce au ajuns în Turda, este o onoare și pentru județul Sălaj, aici ne-am căsătorit.
În acești 40 de ani am fost ajutat de mulți oameni și le mulțumesc tuturor, majoritatea știu, unii nu vor să se știe, dar în gândul meu o să le fiu recunoscător. În sport, ca antrenor, trebuie să ai și noroc, să cauți, ca și căutătorii de aur, dacă ai noroc, găsești diamantul care doar trebuie șlefuit.
Spunea un mare scriitor, Hemingway, că sportul te învață să câștigi cinstit, te învață să pierzi demn, te învață ce este viața! Vă mulțumesc”
, au fost cuvintele celui mai nou „Cetățean de Onoare al municipiului Turda”.

Așa cum spunea și Alexandru Lazăr, un fapt inedit, o coincidență extraordinară este faptul că atât profesorul de sport cât și profesorul de matematică, Ioan Groza, născuți în comuna Năpradea, din județul Sălaj, și-au adus aportul, cea mai mare parte din viața lor, la ridicarea calității tinerilor din Turda, fiind, ambii, răsplătiți, pe merit, cu titlul de „Cetățean de Onoare”.

Un alt lucru interesant este faptul că fiul său, Radu Lazăr, continuă pasiunea sa pentru sport, el fiind unul dintre jucătorii de bază ai echipei de Liga Națională de handbal, Potaissa Turda.

Felicitări!

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh