20
Dum, Ian
41 New Articles

Eveniment
Typography

BULETIN INFORMATIV

Misiunile pompierilor militari clujeni în perioada 2-4.02.2018

 

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat 113 misiuni de asigurare a asistenței medicale de urgență, intervenții și asigurarea măsurilor specifice la evenimentele publice, pe timpul sfârșitului de săptămână ce a trecut.

Astfel, pompierii au intervenit în 18 misiuni în domeniul situațiilor de urgență, din care cinci pentru stingerea incendiilor, două misiuni pentru asistenţă persoane și unsprezece alte tipuri de intervenţii.

De asemenea, pompierii au intervenit și în 90 de cazuri privind urgenţele medicale, dintre care trei au fost pentru descarcerare ca urmare a accidentelor rutiere și două alte situații de urgență.

Dintre situațiile mai deosebite amintim intervenția pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit de pe raza localității Muntele Cacovei, despre care am fost anunțați duminică în jurul orei 14.00. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale, două din cadrul Gărzii Băișoara și una din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda.

Din păcate, casa a ars în întregime fiind construcție de lemn și situată între o zonă greu accesibilă, Din cauza drumului greu accesibil, echipajele de pompieri au fost nevoite să se deplaseze pe jos, cu echipamentele de stingere în spate, pe distanța de un kilometru, pentru a putea ajunge la locul incendiului. Cauza probabilă a fost coșul de fum izolat necorespunzător față de tavanul casei. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Un eveniment aparte a fost legat de solicitarea pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins o baracă amenajată pentru pază, de pe strada Grigore Ignat, din municipiul Cluj-Napoca. Pompierii au găsit, după localizarea incendiului, un bărbat decedat, în vârstă de 58 de ani. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la montarea și utilizarea deficitară a unei sobe de încălzire fără acumulare față de materialele combustibile din tavanul construcției.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

ÎNTOCMIT: Maior BIRIȘ ANDREI

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh