19
Sam, Ian
42 New Articles

Eveniment
Typography

Primarul Cristian Matei a anunțat azi, sec, pe pagina sa de Facebook, înființarea unui nou sens giratoriu, care, după cum arată, cel puțin, este provizoriu: „Astăzi a fost înființat un nou sens giratoriu, la intersecția străzii Constructorilor cu Calea Victoriei. Prin montarea sensului se va fluidiza traficul, iar accesul pe strada Constructorilor va fi mult mai facil. Sensul are diametrul de 5,5 metri, iar circumferința este de 18 metri. S-au montat indicatoare de presemnalizare sens giratoriu (3 buc), cedează trecerea (2 buc) și sens giratoriu (2 buc). De asemenea, urmează să se monteze stâlpișori flexibili de 45 cm pentru delimitarea sensurilor de circulație”, transmite edilul turdean urmăritorilor săi de pe Facebook. 

Vă vom ține la curent cu desfășurarea traficului prin noul sens giratoriu. 

Cel mai nou sens giratoriu de dinaintea celui de la „pompieri” este cel de la noul Penny din Turda Nou, care se pare că, inițial, nu fusese realizat acolo unde ar trebui și la dimensiunile normale. Acela a fost construit la comanda Penny Romania, nu de către administrația turdeană și se pare că va fi relocat. Acesta este, probabil, și motivul pentru care noul magazin Penny nu s-a deschis până acum, deși inaugurarea sa fusese anunțată pentru decembrie 2017, apoi pentru prima lună a anului în curs.

Un nou sens giratoriu va fi edificat tot în Turda Nouă, la intersecția din zona Parcului Turda Nouă, întreaga cheltuială fiind deja aprobată și alocată de Consiliul local Turda.

Toate acestea sunt gândite de administrația locală pentru fluidizarea traficului și pentru creșterea siguranței pe șoselele orașului. Municipiul Turda este foarte criticat pe rețelele de socializare și pe forumurile specializate de către șoferii profesioniști dar și despre șoferii ocazionali, care tranzitează municipiul de pe Arieș, important nod rutier, care nu beneficiază de o binemeritată centură ocolitoare. Până acum...

Toate acestea sunt soluții provizorii, în așteptarea aprobării finanțării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă care a fost premiat de Comisia Europeană, fiind considerat cel mai bun din 2500 de astfel de proiecte. Implementarea acelui PMUD ar urma să schimbe total fața orașului, cel pușin pe căile de circulație.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh