26
Ma, Mai
61 New Articles

Eveniment
Typography

Începând din această lună încep activitățile specifice de înscriere pentru viitorii candidați la sesiunile de admitere ale instituțiilor de învățământ din cadrul MAI. structuri mai
Astfel, cei care doresc o carieră în structurile IGSU pot începe constituirea dosarului (activitate desfășurată la ISU Cluj pentru viitorii ofițeri/subofițeri pompieri din județul nostru), în vederea participării la admiterile din această toamnă, organizate la nivel național, conform graficului fiecărei instituții de învățământ. 


MAI – Sesiuni de admitere 2019

În anul 2019, la nivelul instituţiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere. La Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie-august 2019, pentru toate specializările (ordine şi siguranţă publică, drept, instalaţii pentru construcţii – pompieri, arhivistică).

Activităţile de recrutare a candidaţilor vor demara în cursul lunii aprilie 2019. Activităţile specifice înscrierii, desfăşurării probelor eliminatorii şi probei de verificare a cunoştinţelor sunt stabilite şi planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2019, disponibil pe pagina oficială de internet a instituţiei de învăţământ, respectiv http://www.academiadepolitie.ro/ultima-ora/2019/Regulament-admitere-2019.pdf

La instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activităţi proprii acestora. Toate informaţiile vor fi aduse la cunoştinţa celor interesaţi, în cel mai scurt timp, prin intermediul paginii oficiale de internet a MAI, la adresa http://www.mai.gov.ro – Secţiunea Carieră – instituţii de învăţământ/formare profesională (http://www.mai.gov.ro/index06_2.html).

Reamintim că anterior, în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la şcolile de agenţi şi subofiţeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste şcoli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi.

În aceste condiţii, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere. O nouă sesiune de admitere la şcolile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util. Şcolarizarea în două serii într-un singur an a fost organizată pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 şi 2017.

Astfel, în perioada 2017 - 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere şi au terminat 5 serii la fiecare şcoală postliceală a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolvenţi. DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh