19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Noul coronavirus a făcut o victimă și în rândul Poliției Locale Turda. Ioana Maria Velerio a decedat la puțin timp după ce a fost confirmată pozitiv cu Covid-19.politia locala turda

Întrucât au apărut în spațiul public acuze la adresa conducerii Poliției locale Turda, în acest caz a fost declanșată o anchetă a Direcției de Sănătate Publică Cluj. Iată ce spune prefectul județului Cluj,

Tasnádi István Szilárd, referitor la acest subiect: „Am luat legătura cu conducerea DSP, aflând faptul că, numita V. I. - polițist local la Turda, s-a prezentat în data de 26.03 la Spitalul din Turda în stare severă. I s-a făcut un test rapid, fiind confirmată cu Covid, ulterior decedând. În acest moment există o anchetă la nivelul DSP, după finalizarea acesteia voi putea să vă ofer mai multe detalii. Pacienta la momentul confirmării cu Covid a fost introdusă în platforma Corona Forms, sub acest aspect nefiind niciun dubiu de eroare sau altă ilegalitate. Se verifică dacă doamnei i s-a administrat vreo doză de vaccin sau nu, însă este cert faptul că doamna se încadra la categoria de risc, putând fi programată la vaccin, de către angajator sau personal. Dacă există vreun dubiu cu privire la vreo eroare pe linie internă, despre aceste aspecte pot oferi detalii cei din Primăria Turda sau conducerea Poliției Locale Turda”, a arătat prefectul clujean.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda ne-a transmis următoarea poziție oficială a Poliției locale Turda:

“▪️ Informația potrivit căreia la Serviciul Public Poliția Locală Turda ar fi izbucnit un focar Covid-19, este falsă. Din discuțiile telefonice avute cu Direcția de Sănătate Publică, nu s-a confirmat existența unui focar, o anchetă a DSP Cluj fiind în desfășurare în acest moment.

▪️ Regretata noastră colegă, V. I., a fost în concediu de odihnă din data de 19.03.2021, nefiind contact direct pentru personalul Poliției Locale.

▪️ La începutul etapei a II-a de vaccinare, Poliția Locală Turda a înscris entitatea juridică pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro și a adăugat angajații în sistem pentru a se putea programa la vaccinare fie individual, fie prin intermediul instituției.  Nu s-a reușit în acea etapă programarea la centrul de vaccinare al Colegiului Național Mihai Viteazu din Turda, prioritare fiind persoanele vulnerabile, dar toți colegii au fost informați despre posibilitatea de vaccinare la alte centre din județul Cluj, unde erau locuri disponibile. Cei care nu s-au vaccinat la alte centre, au fost înscriși pe listele de așteptare la centrul de vaccinare din Turda, urmând să fie vaccinați începând cu data de 7 aprilie.”, se arată în comunicatul primit de la Primăria Turda.

Pe site-ul Poliției locale Turda a fost publicat un mesaj de condoleanțe:

 „Odihnă veșnică!

Regretăm dispariția timpurie a colegei noastre, Ioana Maria Valerio.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerate și celor apropiați.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, transmite Colectivul Serviciului Public Poliția Locală Turda.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh