19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Slowfood Turda reia seria proiectelor dedicate educației gastronomice în rândul tinerilor și a comunității turdene.slow food turda

Recent, asociația a câștigat finanțarea pentru proiectul ”Fii verde, fii sustenabil! – Go green, go sustainable!” prin apelul “Slow Food Europe - Call for ideas 2021” finanțat de Uniunea Europeană prin programul operational LIFE20 NGO/SGA/IT/200015,

Avem două obiective clare, unul este crearea unei noi grădini comunitare și altul cel de organizare a activităților de educație culinară. 

Am ,,împrumutat grădina’’ prietenilor noștri de la Sarea-n Bucate și vrem s-o exploatăm. Avem ambiții sănătoase! Ne dorim să obținem producții de legume și plante aromatice pe care să le valorificăm împreună. Ne jucăm cu sens și scop. Proiectul nostru este educativ, reconfortant, provocator. Este pentru mici și mari, pentru indivizi și pentru grupuri. Pentru toți.

Partea de educație culinară se va desfășura la noul spațiu al Centrului Comunitar Gastronomic Turda, ce va fi deschis la începutul lunii iunie.

Programul se va derula pe o perioadă de 6 luni începând cu luna mai și  are ca grup țință copiii și tinerii, respectiv membri ai comunității turdene.   

Beneficiarii programului nostru vor avea parte de un program specializat (prin intermediul  workshop-urilor și al seminariilor), pentru a putea dezvolta un comportament adecvat culturii gastronomice și a grădinăritului comunitar. Tinerii vor avea ocazia să afle multiple aspecte ale alimentelor, de la cultivarea prin agroecologie, cum ajung de la sămânță în farfurie, despre biodiversitate, antreprenoriat social, dar și domenii specifice, cum ar fi prepararea brânzeturilor, culesul strugurilor, lumea albinelor, plante aromate și flori sălbatice utilizate în bucătărie, nutriție, educația gustului sau rețete vechi și altele legate de obiectivul nostru.

Pe parcursul proiectului vom face cercetare pentru a descoperi noi produse demne de a fi incluse în Arca Gustului, program oficial Slow Food, arcă în care deja avem Ceapa roșie de Arieș. https://www.fondazioneslowfood.com/en/what-we-do/the-ark-of-taste/  Obiectivul nostru principal este educația gastronomică prin biodiversitate și urmărește ca beneficiarii noștri să se implice în toate activitățile practice, pentru a afla cum să producă alimente în grădină, să gătească, să protejeze mediul, albinele și să păstreze patrimoniul alimentar local, devenind astfel consumatori și coproducători responsabili.  Toate aceste activități vor aduce comunitatea mult mai aproape prin învățarea împreună despre gătit, grădinărit, despre problemele de mediu, dar și crearea de ceva împreună care va scoate la iveală mândria locală și durabilitatea proiectului.  Finanțat de Uniunea Europeană

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh