23
Ma, Apr
10 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi, 15 iulie 2021, Hotărârea numărul 46. Principalele prevederi din această hotărâre sunt: 1) actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat; - în zonazona rosie glbena roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia; - în zona galbenă au intrat:        • din zona roșie, în urma scăderii incidentei: Uruguay și Paraguay;        • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia; - în zona verde au intrat: Zambia, Guyana și Bahrain. 2) aprobarea derulării unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române. Alăturat aveți Hotărârea numărul 46 și anexa acesteia.

 

R O M Â N I A GUVERNUL ROMÂNIEI COMITETUL NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

 

HOTĂRÂREA nr. 46 din 15.07.2021

privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, precum și a proiectului pilot pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul

SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite

 

Având în vedere propunerile Institutului Național de Sănătate Publică referitoare la clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de ratele de incidență cumulată, luând în considerare propunerile Inspectoratului General al Poliției Române, referitoare

la desfășurarea unui proiect pilot pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-

CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare,  în temeiul prevederilor art. 4, art. 11 alin. (1) și art. 15 alin. (4) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea și componența Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta 

 

HOTĂRÂRE:

 

Art.1 - (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de

incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00. 

Pagina 1 din 2

Art.2 - (1)  Se aprobă derularea unui proiect pilot pe o perioadă de probă de 60 zile, în incinta Aeroportului Internațional Sibiu la terminalul “Sosiri”, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” Sibiu din cadrul Poliției Române.

  • Pe perioada menționată la alin. (1), toate persoanele care tranzitează terminalul

sosiri din incinta Aeroportului Internațional Sibiu, pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

  • Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate

gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. 

  • Testele rapide utilizate în cadrul proiectului pilot sunt asigurate gratuit de către

Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Art.3 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

 

 

PREȘEDINTELE COMITETULUI NAȚIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

 

PRIM-MINISTRU

 

FLORIN-VASILE CÎȚU

Pagina 2 din 2

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh