25
Joi, Apr
6 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Șase decenii și un an au trecut de la momentul de vârf al fotbalului turdean, Câștigarea Cupei României în finala cu divizionara A, Rapid București. 61 de ani de când echipa condusă din teren de căpitanul Doinisie Ursu și de pe margine de antrenorul echipei, Ştefan Wetzer, a făcut istorie: Eugen Pantea, Eugen Luparu, Ioachim Zăhan, Vasile Suciu, Ioan Onacă, Alexandru Vădan, Vasile Mărginean, Vasile Pârvu, Dionisie Ursu, Ghe Băluțiu, Liviu Husar, și rezervele Arghișan, Dobrată, Pexa, Balaș și Dibernardo.

DIn păcate acel moment de glorie nu a putut fi egalat de nicio altă formulă ulterioară a echipelor de la Turda.

Cei care conduc azi destinele Clubului turdean, punctează cei 61 de ani de istorie fotbalistică turdeană printr-o postare pe care o preluăm aici: „61... de ani... Mulți? Puțini? Încet, dar sigur, au trecut 61. Ziua de 12 noiembrie va rămâne pentru totdeauna în cartea de istorie a urbei turdene. Dincolo de ,,drepturi pentru proprietate intelectuală”, cine are drepturi, cine nu are anumite drepturi, de certuri sau supărări ale unora sau altora, de bucuria şi fericirea din ochii copiilor, părinţilor/bunicilor şi care nu știu de toate cele petrecute în spatele cortinei, ca într-o familie mare ne pregătim de sărbătoare. Etapa a doua a Interligii, o competiție pentru pici, venită în momentul potrivit, ne oferă prilejul să ne aducem aminte de CE A FOST. La ceas aniversar, avem obligația de a transmite copiilor noștri şi ei la rândul lor copiilor lor, amintirea acelei zile memorabile de noiembrie, când ,,frumoșii nebuni” au răsturnat calculele hârtiei, aducând pe Arieș un trofeu pe cât de frumos, pe atât de râvnit… CUPA R.P.R.

Ca să îşi facă idee un tânăr care vine poate prima dată în contact cu această informaţie, la aceea vreme să câştigi Cupa României, venind din eşalonul secund, era echivalentul acestor zile, a calificării unei echipe româneşti într-o finală de cupă europeană.
Şi dacă tot s-au calificat … s-au gândit să le ia de sub mustaţă bucureştenilor de la Rapid, trofeul şi să-l aducă acasă. S-au bucurat pentru asta şi cimentiştii, chimiştii, refractariştii… toată lumea din oraş şi din împrejurimi; nu doar sticlarii. ,,Băieţii” acelor vremuri au cucerit trofeul pentru ei, familia lor, fabrica lor şi bineînţeles pentru tot oraşul. ORAŞUL s-a bucurat! Şi indiferent cum se va numi echipa ORAŞULUI şi indiferent cine va fi vreodată la conducerea ei, OBLIGAŢIA de readucere aminte a acelei zile rămâne. Deci lăsaţi răutăţile deoparte şi povestiţi copiilor de aceea zi. O hârtie într-un sertar, o poză reprezentând istoria, NU FACE PE NIMENI STĂPÂN PE ISTORIE! Aşa că … bucuraţi-vă de fotbal, bucuraţi-vă de bucuria din ochii copiilor voştri. Ei pot fi viitorii câştigători ai Cupei României. Ajutaţi-i să lupte pentru asta povestindu-le cum alţii AU PUTUT!”, au postat pe pagina de Facebook a ACS Sticla Arieşul Turda.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh