21
Vi, Iun
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) instituie Codul Portocaliu începând de azi, 9 martie, ora 16:00, până vineri, 10 martie, la miezul nopții.

În acest context, vor fi afectate râuri din 19 bazine hidrografice, printre care și Arieşul superior ( pe teritoriul județului Alba).

De asemenea, încă de miercuri seara, de la ora 22:00, a intrat în vigoare Codul Calben pentru anumite râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Hunedoara şi Arad, care va fi valabil până sâmbătă, 11 martie, la miezul nopții.

Același cod se aplică și intervalului 09.03.2023 ora 09:00 – 11.03.2023 ora 24:00, pentru râul Arieş, pe toată lungimea cursului său.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Specialiștii Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) au recomandat respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh