26
Vi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru circa 489 de material lemnos, în valoare de aproximativ 138.000 de lei, a fost dispusă confiscarea valorică, în urma unui control de specialitate.Thumbnail image

Totodată, pentru neregulile constatate, a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică - Biroul combaterea delictelor silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au acționat pe raza judeţului Cluj pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Astfel, la data de 17.08.2016, poliţiştii, însoţiţi de specialiştii Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control de specialitate la o persoană fizică autorizată, cu sediul în comuna Săcuieu, care are ca obiect principal de activitate comercializarea de material lemnos.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că operatorul economic, în perioada 2015 – august 2016,  nu ar fi efectuat raportări în programul SUMAL pentru 74 de avize de însoţire, încălcând astfel prevederile legale în vigoare în acest domeniu.

Totodată, agentul economic, în perioada 2014 – mai 2016, ar fi cumpărat şi vândut circa 200 de metri cubi de cherestea răşinoase, 286 metri cubi lemn rotund răşinoase şi 4 metri cubi lemn de foc,  fără provenienţă legală.

Pentru neregulile constatate, persoana fizică autorizată a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind confiscați valoric circa 489 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 138.000 lei.

Totodată a fost dispusă măsura retragerii acordului de distribuire şi utilizare a documentelor cu regim special aparţinând persoanei fizice autorizate.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh