19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Anul acesta se împlinesc 415 ani de la moartea domnitorului Mihai Viteazul iar în data de 19 august vom aduce un omagiu la mănăstirea ce îi poartă numele,Thumbnail imagectitorită în apropierea locului asasinării marelui voievod român. Manifestările vor avea loc la mănastirea ,,Mihai Vodă’ - Turda între orele 09.00 - 12.30 și sunt organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

Conform înștiințarii primite de la Înalt Preasfinţitul Mitropolit Andrei, cu privire la data comemorării uciderii marelui voievod Mihai Viteazul pe câmpul de lângă Turda, chiar dacă până acum au fost organizate manifestări în data de 9 august, data era conform stilului vechi și similar cu sărbătorirea zilei de 1 Decembrie (Marea Unire s-a făcut pe 18 noiembrie stilul vechi), această manifestare va fi comemorată în data de 19 august, după cum este menționată de către istorici.

Programul manifestărilor este următorul:

 

09:00 - Primirea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Andrei

09:30 - Sfânta Liturghie arhierească

11:45 - Moment comemorativ: Parastas

12:00 - Scenetă istorică

12:30 - Depunere de coroane; Parada militară

 

Pentru persoanele care doresc să participe la acest eveniment se asigură transport gratuit cu plecare la ora 08:00 de la Biserica ,,Învierea Domnului’’ din Micro III și din centrul municipiului de lângă fântana cu lebede.

 

 

 

Municipiul Turda

PRIMAR

Cristian Octavian Matei

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh