25
Joi, Apr
3 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primul eveniment la care oficialii municipiului Turda au participat după deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Turda a fost re-vernisarea expoziției „Ion Rațiu – Un destin pentru România”.

Despre expoziție am mai scris, ce este nou este declarația făcută de primarul Cristian Matei în fața lui Indrei Rațiu, fiul ilustrului politician omagiat prin expoziția găzduită de Muzeul de Istorie Turda.

Thumbnail image”Vreau să vă asigur de întreaga mea deschidere față de familia Rațiu și activitățile organizate Thumbnail imagede ea. Este aceeași deschidere pe care o manifest în toate domeniile vieții sociale din Turda. Am discutat, pentru că domnul Indrei Rațiu nu era la Turda, cu doamna Pamela și alți reprezentanți ai familiei și le-am spus că vreau ca ei, cu toate evenimentele pe care le organizează, să se întoarcă acasă. Să facem la Turda acele activități care s-au mai făcut și pe care familia Rațiu, din cauza relație nu prea bune cu fostul primar, le-a mutat la Cluj sau mai știu eu pe unde”, a spus Cristian Matei iar Indrei Rațiu i-a mulțumit și i-aîntins mâna într-un gest din care transpare speranța familiei Rațiu că lucrurile ar putea intra într-o normalitate și la Turda. Cristian Matei s-a referit, printre altele, și la tradiționala manifestare TurdaFest, pe care familia Rațiu a mutat-o în alte localități transilvane și pe care a transformat-o în TransilvaniaFest.

La eveniment au fost prezente și delegațiile orașelor înfrățite cu Turda, senatorul Alexandru Cordoș și deputatul Mircea Irimie. Despre Ion Rațiu a vorbit nu doar Indrei, fiul său mai mare, ci și profesorul de istorie Florin Stan, unul dintre colaboratorii apropiați ai Centrului Rațiu pentru Democrație.Thumbnail image

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh