18
Joi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

La exact o săptămână de la moartea tragică a unui alpinist angajat la salvamont, o nouă tragedie a avut loc în Cheile Turzii. De această dată inconştienţa i-a fost fatală unui tânăr în vârstă de 24 de ani din Turda. Cosmin a ajuns în Cheile Turzii alături de un prieten. Au pornit pe drumul marcat, dar rapid au ignorat panourile care interzic părăsirea potecii şi au urcat pe o coastă abruptă. Erau în ţinută de stradă, încălţaţi în bascheţi, chiar dacă, şi drumul principal era alunecos după ultimele ploi. 

Au ajuns până pe creastă, aproape de cer, apoi s-a produs tragedia, Cosmin  a alunecat sau nu a fost atent, cert e că a căzut în gol de la 80 de metri şi s-a zdrobit de stânci. Prietenul lui nu a putut decât să ceară ajutor, însă totul a fost în zadar, tânărul şi-a pierdut viaţa pe loc.

Thumbnail imageRareş, unul dintre turişti care s-au aflat in acele momente în zonă spune: “Eram pe un versant opus cu ATV-ul şi la un moment dat am văzut două persoane care se căţărau într-o zonă foarte periculoasă. La câteva minute am auzit strigăte, apoi am mai văzut cum au venit ambulaţele. Erau neasiguraţi, îmbrăcaţi în haine normale.”

“Am fost în plimbare în Cheile Turzii, din păcate pentru aceşti tineri care se aventurează pe această vreme ploioasă, cu toate că sunt indicatoare de a nu părăsi poteca, ei tot se aventurează. Cum a fost cazul acestui tânăr care a plătit cu viaţa, a ignorat pur şi simplu indicatoarele. Din păcate sunt oameni inconştienţi”, spune un alt turist.

Thumbnail imageSalvamontiştii îi roagă pe turişti să poarte încălţăminte potrivită atunci când vin la Cheile Turzii şi mai ales, să nu se abată de la drumul marcat pentru că îşi riscă viaţa. Anchetatorii încearcă să afle cum s-a produs nenorocirea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh