26
Vi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Membrii Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu” din Turda au omagiat femeile chiar de 8 Martie, de la ora 14, la Cantina Primăriei Turda. Președintele de onoare al asociației, preotul Ștefan Roșu, a spus o rugăciune, în debutul întâlnirii, atât pentru cei vii cât și pentru cei care nu mai sunt printre noi. De altfel preotul Roșu, cetățean de onoare al municipiului Turda, la cei 96 de ani ai săi este un exemplu de urmat atât pentru membrii asociației cât și pentru cei mai tineri.

Invitat la manifestarea pensionarilor, viceprimarul Mircea Irimie a recitat o poezie foarte apreciată de asistență, legată de viața femeii și rolul său în societate.

Cu aceeași ocazie au fost acordate diplome omagiale unor femei membre ale Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu”. Ana Hanuschi, de 69 de ani, mamă a 10 copii și bunică a 15 nepoți a primit din mâna președintelui asociației, Francisc Lucaci, o diplomă de mamă model. Leontina Suciu, pentru cei peste 10 ani de activitate laborioasă în corul asociației pensionarilor turdeni. Ana Iuga, a primit, la rândul său, o diplomă omagială pentru că, la cei 83 de ani ai săi este membră activă a Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu”  iar Letiția Pop a primit diplomă pentru activitate îndelungată în corul asociației.

La masa festivă prilejuită de Ziua Femeii au participat 135 de membri și invitați, fiecare achitând 35 de lei pentru meniul bogat oferit de doamna Rodica. Antrenul a fost întreținut de Uțu Vilt, cel care de fiecare dată, își aduce aparatura electronică și alege cu grijă muzica de dans pentru ca totul să fie perfect. În plus, de această dată formația de dans a Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu” a prezentat un scurt moment artistic.


La masa festivă din 8 martie au fost prezenți și un grup de cadre militare în rezervă și retragere. De altfel între Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu”, al cărui președinte este Francisc Lucaci,  și Subfiliala turdeană a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, condusă de colonelul (r) Sandu Olteanu, există de mai multă vreme o relație de colaborare care se desfășoară, în opinia ambelor părți, în condiții foarte bune.

După distracția de Ziua femeii, când atât bărbații cât și femeile de vârsta a treia s-au distrat de minune din miezul zilei până seara, conducerea Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu” le mai pregătește o surpriză. Este vorba de o excursie la Alba Iulia, Sibiu, unde vor vizita obiectivele istorice și turistice. Pe drum, pensionarii vor face o escală la Colțești. Apoi, în proiect este și o vizită la Mănăstirea Nicula iar la Gherla se va desfășura un concurs de table și șah. La Cluj Napoca vor fi vizitate Grădina Botanică, Muzeul de Istorie al Transilvaniei, cu o escală la Mănăstirea Ștefan cel Mare din comuna Feleacu. Nu în ultimul rând, membrii Asociației Pensionarilor ”Dr. Ioan Rațiu” vizează o ieșire la Târgu Mureș, Oarba de Mureș și Mănăstirea de la Recea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh