Ne face plăcere să vă invităm la festivitatea lansării volumului “De la Zalmoxis la Sarmisegetusa” de Florin Horvath, în data de 13 octombrie 2016 de la ora 18.00, la Sala Tonitza a Muzeului de Artă Cluj.
Un autodidact veritabil și un veritabil pasionat de istorie, Florin Horvath este unul dintre cei mai prestigioși scriitori sălăjeni, membru marcant al Uniunii Scriitorilor – Filiala Zalău, ce a beneficiat în anul 2012 de premiul Ministerului Culturii la secțiunea “cultură scrisă”.
Palmaresul său literar numără titluri ce au atras atenția unui numeros public, metamorfozându-l într-un scriitor interesant, ce deslușește în egală măsură exoticul ezotericului și taina uneori criptică a istoriei nerelevate încă, transformându-le în unelte de construcție epică ori documentară. Un astfel de portret al autorului ne oferă și Ovidiu Pecican referindu-se la cartea Îndreptar heraldic, o apariție editorială ce-l onorează pe Florin Horvath în 2012: ”Autorul nu se dezvăluie ca un expert în științele auxiliare ale istoriei, format într-o facultate de profil. Domnia sa reînnoadă o altă tradiție a acestui tip de abordări, revendicîndu-se, aşa cum rezultă din paginile cărții, dinspre ezoterism, din sfera științelor tradiționale. Prin urmare, legitimitatea tentativei nu trebuie căutată în zona științei de tip universitar, ci a unei cunoașteri de altă factură, de felul celei inaugurate, în illo tempore, prin grația zeului Toth, a lui Hermes Trismegistos.”( AVALON. Blazoane şi criptografie, Observator Cultural, 26.04.2013).
Aceste lucrări sunt: O lacrimă pentru Măria Sa (1987), Voievodul Albastru (2001), Coroana celor șapte mari maeștri (2001), Îndreptar franc masonic (2004), 125 de ani de lumini și umbre în francmasoneria românească (2005), Un templier la Sarmisegetusa (2009), Legenda marelui Zalmoxis (2010), Ultimul festin (2011), Îndreptar heraldic (2012), Vecernie la amiază (2013), Umbrele nevăzutului (2015), De la Zalmoxis la Sarmisegetusa (2016).
Mobilul, resorturile și temeiurile ce l-au motivat pe Florin Horvath pentru proaspăta apariție editorial, ne vor fi revelate de scriitorul Dan Marius Drăgan care va asigura prezentarea volumului.
Lansarea cărții va fi precedată de un minirecital de pian Arca Maria RUS, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național de Muzică ”Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.
Sabin Mircea RUS
Mobil: 0723 675529
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.