20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj și Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca vă invită joi, 20 octombrie 2016, începând cu ora 9:45, în Aula Magna a UBB Cluj-Napoca, la Conferința Națională de lansare a jocului on-line ”FIȚI EROI CA EI, REX ȘI ANDREI! - Rex & Andrei versus dr. Formidabilis”.

Jocul este dezvoltat în cadrul unui proiect european, prin consorțiul format din Biroul Federal de Protecţie Civilă şi de Asistenţă la Dezastre (BBK) din Germania, Organizaţia de Cruce Roşie din Austria, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Valoarea acestui proiect, aprobat de Comisia Europeană, cu nr. ECHO/SUB/2015/721166/PREP1, este de 1.031.387,00 euro, iar perioada de implementare este 01 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017.

„Fiți eroi ca ei, Rex și Andrei! – Rex&Andrei versus Dr. Formidabilis” este dezvoltat în cadrul proiectului intitulat ”Creşterea gradului de conştientizare a tinerilor privind pregătirea şi protecţia împotriva riscurilor” (Raising Young People’s Awareness on Preparedness and Self protection – YAPS).

Prin intermediul acestui joc „Andrei şi Rex versus Dr. Formidabilis” se oferă un nou instrument de lucru tinerilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, cu scopul de a îmbunătăţi competenţele de auto-protecţie în situaţiile zilnice de risc, prin asigurarea unei pregătiri eficiente în cadrul sistemului educaţional preuniversitar din statele partenere.

La această activitate sunt invitați să participe:

- Cristoph UNGER, Președintele BBK - Germania

- Dr. Raed ARAFAT, Secretar de stat în MAI, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

- General de brigadă Ovidiu VASILICĂ, Inspector general al IGSU - MAI

- Inspector Cătălina CHENDEA, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice

- Reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale

 

Conferința va începe la ora 9:45, iar declarațiile de presă vor avea loc în jurul orei 11:00.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh