20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageDe joi până sâmbătă se va desfășura la Turda un eveniment de înaltă ținută pentru comunitatea științifică internațională din domeniul terapiilor din peșteri și amenajări subterane. Cel de-al XIV-lea simpozion internațional de speleoterapie se va desfășura la Turda în organizarea Salinei Durgău, sub egida Uniunii Internaționale de Speologie.

Sunt așteptați 150 de participanți dintre care peste 60  vor fi din străinătate, mulți dintre aceștia personalități din lumea medicală internațională. În cadrul lucrărilor care se vor desfășura în sala Teatrului municipal Turda vor vorbi specialiști în speleoterapie din țări europene ca Ucraina, Polonia, Belarus, Cehia dar și din Australia și Canada, în timp ce în foaier se vor derula sesiuni de postere și vor fi prezenți furnizorii de aparatură medicală cu expoziții de profil, specifice domeniului vizat de simpozion.

 

”România, cu salinele pe care le are, poate să devină un ”vârf de lance” la nivel european în ceea ce privește speleoterapia în mine de sare și în turism, în general. Ceea ce am realizat noi la Salina Durgău Turda reprezintă un început, iar despre acest subiect o să discutăm mult și la Simpozionul care va începe joi dimineață la Turda”, ne-a declarat organizatorul evenimentului, dr. ing. Ovidiu Mera, directorul SC Salina Durgău Turda SA.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh