28
Joi, Sep
19 New Articles

Eveniment
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Greva sindicaliştior din sănătate continuă şi azi ca urmare a refuzului Guvernului de a satisface cererile acestora. Speriați de amploarea protestului celor din sindicatul Sanitas, aleșii din Parlamentul României vor să se pună bine cu cei de a-l căror vot depinde reîntoarcerea lor în legislativul național, după 11 decembrie 2016. Așa că aseară, comisiile reunite de Buget şi Muncă au aprobat plata sporurilor pentru personalul medical la nivelul anului 2016, nu la cel al anului 2009 cum era până acum, aceasta fiind una dintre revendicările Sanitas, care a declanșat greva generală pe termen nelimitat. Aceleași comisii reunite au aprobat şi majorarea cu 25% a salariului de bază de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al CNAS.

Sporurile care ar urma să fie plătite la nivelul anului 2016, nu la nivelul anului 2009 aşa cum era până acum, se referă la sporuri precum cele pentru gărzi, de weekend sau cele acordate de sărbători, amendamentul fiind votat în unanimitate în comisiile reunite de Buget şi Muncă, parlamentarii PNL fiind însă absenţi, precizează MEDIAFAX.

Amendamentele urmează a fi votate în plenul Parlamentului.

Fostul ministru al sănătății, Eugen Nicolaescu, acuză parlamentarii PSD că își fac imagine pentru alegeri și susține că nu există resurse financiare suficiente care să permită plata bonus-urilor la nivelul anului 2016.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh