În cadrul ultimei conferințe de presă a executivului din Câmpia Turzii, administratorul Petre Pop a furnizat ultimele informații despre multiplele demersuri de preluare a Stadionului și Tribunei de la Industria Sârmei în proprietatea Consiliului local din localitate.
”Am început demersurile din mai multe direcţii în aşa fel încât baza sportivă principală, şi anume stadionul, să se întoarcă la patrimoniul municipiului. Am mers pe o direcţie pentru a-l declara monument istoric, pentru că este de o importanţă deosebită pentru istoria locului, pentru activitatea sportivă care s-a desfăşurat aici în decursul a aproape 100 de ani. Ţine de identitatea noastră, de mândria noastră şi e normal să fie în patrimoniul municipiului pentru că moşii, strămoşii, părinţii noştri au muncit şi au consolidat o astfel de bază sportivă care ani de zile a fost fanionul şi mândria noastră. Este normal şi firesc”, își motivează Pop demersurile făcute împreună cu cei din administrația Hanga.
Demersurile au fost începute prin Consiliul Local Câmpia Turzii care, în conformitate cu legea, a declarat activul respectiv ca fiind monument istoric. Mai departe acțiunile au mers către Direcţia de Cultură a județului Cluj unde comisia de specialitate, împreună cu arhitecţii şi ceilalți specialiști au ajutat la întocmirea documentelor. S-au întocmit tomuri întregi cu documentație către Ministerul Culturii, acesta având obligativitatea legală să claseze monumentul respectiv. Există două tipuri de monumente istorice, de tip A, de interes naţional, şi B, de interes local. În acest din urmă caz, stadionul cu toate ale sale ar
rămâne sub administrarea şi supravegherea organelor locale.
Petre Pop a declarat, despre stadiul demersurilor inițiate de administrația locală: ”Vreau să vă spun că sunt două comisii, de prima comisie a trecut, există o documentaţie care este deja la minister. Aşteptăm poziţia comisiei respective. În acelaşi timp, am mers pe altă direcţie, expropriere în interes public. S-au făcut demersurile către Consiliul Judeţean care a declarat stadionul, printr-o hotărâre, ca fiind obiectiv de interes public. A fost înscris în extrasul funciar ca obiectiv de interes public dar, în acelaşi timp, există o perioadă, după cum am discutat cu vicepreşedintele Ioan Oleleu care ne-a sprijinit în demersurile noastre, în aşa fel încât urmează faza a doua la ei: să formeze o comisie la nivel judeţean din membri din Câmpia Turzii, cu proprietari, cu specialist din partea Consiliului Judeţean, din partea Primăriei şi urmează următoarea întâlnire în care comisia respectivă va întocmi un raport, iar după ce se întocmeşte raportul respectiv se merge către instanţă, dacă nu ne înţelegem cu proprietarul urmând ca aceste discuţii să fie stabilite de instanţă”, susține Petre Pop.
În acelaşi timp, ca ultimă încercare de a nu lăsa stadionul la mâna foștilor proprietari aflați în insolvență, juriştii din primăria Câmpia Turzii au găsit o lege care nu este abrogată, care spune că bazele sportive care au fost construite înainte de 1989 pot fi revendicate de către Ministerul Tineretului şi Sportului.
”S-a discutat posibilitatea aceasta, urmând să se ajungă la un rezultat, care se va lăsa cu un proces pentru că nici proprietarul nu se va lăsa, dar noi am uzat de toate demersurile legale. Colegii noștri de la Taxe şi impozite au pus sechestru pe bază, tocmai în ideea să nu fie înstrăinat sub altă formă. Acestea sunt datele pe care le deţinem la ora actuală”, a încheiat administratorul public Petre Pop.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.