05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageAlexandru Picovici, președintele filialei turdene a Artiștilor Plastici din România, sub egida căreia a fost organizat evenimentul, a prezentat foarte scurt dubla expoziție: ”Astăzi avem un fericit eveniment în care avem de a face cu pictura Marianei Codorean-Picovici și sculptură lui Mircea Viorel din Câmpia


Turzii. Eu cred că este vorba de o îmbinare reușită, un dialog, între hârtie, pânză, colaj, și forța în expresie a lemnului”, a spus Picovici.

Cel invitat, ca oficial local, să participe la vernisaj, a fost viceprimarul turdean Thumbnail imageLucian Nemeș, care a spus, la rândul său: ”Mă bucur că azi avem ocazia să inaugurăm o altă expoziție, ceea ce înseamnă că, în zona de cultură și tot ceea ce înseamnă pictură, sculptură suntem ”vii”, suntem prezenți, și aceasta datorită celor care expun la Galeria de Artă a municipiului Turda. Îi felicit pe toți cei care au expus, sunt niște lucrări foarte interesante”, a rostit viceprimarul Lucian Nemeș la vernisajul expoziției celor doi artiști.

Thumbnail imageDe la Liceul de Arte Plastice ”Romul Ladea” din Cluj-Napoca, a vorbit profesorul Lucian Țintariu, cel care a citit celor prezenți o frumoasă fabulă care descrie foarte plastic rolul criticului și criticii în general și pe cel al criticului de artă, în special. În plus, a subliniat: ”Ce iubesc la orașul Turda este faptul că e foarte mic, iar dacă oamenii încep să se cunoască, reușesc să rămână prieteni. Pe artiștii Mariana Picovici și Mircea Viorel, sigur că îi cunosc îndeaproape și prin natura profesiei noastre. Facem parte dintr-o breaslă și, contrar mersului vremurilor, putem să învățăm unii de la alții, chiar cu modestie”, și-a adus aportul și artistul clujean la atmosfera caldă existent, de fiecare dată, la Galeria municipal de Artă.

Thumbnail imageMariana Codorean-Picovici este absolventă de master, secția pictură, și, împreună cu colegul său de expoziție, Viorel Mircea, au sărbătorit, practic, odată cu vernisajul care a avut loc vineri, 22 martie, de la ora 18, intrarea în Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Turda.

Nu o să redăm, cu această ocazie nici cuvintele artiștilor care expun la Galeria de Artă, nici pe cele ale invitaților, referitoare la operele expuse. Deocamdată apelăm la surpriză, pentru a-i face pe cititorii noștri să viziteze galeria de artă. Noi vom dedica un alt articol acestui subiect, pentru că, atât operele ezpuse, cât și artiștii creatori ale acestora, merită cu prisosință acest lucru. De această dată, însă, ne vom mărgini la a consemna inaugurarea expoziției și a-i invita pe toți iubitorii de artă plastică, pictură și sculptură, să treacă pragul Thumbnail imageGaleriei municipale de Artă din Turda, situată pe str. Libertății nr. 2-4, pentru a-și umple sufletul de parfumul culorilor și formelor capabile să vibreze cu cele mai sensibile coarde ale spiritualității fiecăruia. Expoziția celor doi artiști va rămâne deschisă publicului larg până în 5 aprilie 2013.

Artiștii care fac parte din Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Turda, vor continua să expună, conform spuselor președintelui acestei asociații, Alexandru Picovici, până la finalul lunii aprilie, următorul eveniment cultural fiind programat să aibă loc pe 8 aprilie, cu o nou expoziție.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh