05
Sam, Dec
54 New Articles

Cultură
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageA debutat a XVI - a ediţie a Primăverii Culturale Turdene. În perioada 8 martie  - 6 aprilie 2013 se va desfăşura cea de-a  XVI-a ediție a manifestării „Primăvara Culturală Turdeană”, o activitate de tradiție a Casei de Cultură Turda.

Programul manifestărilor a debutat cu ”Ziua Folclorului”, vineri, 8 martie, de la ora 12.00, pe


pietonala din Centrul Municipiului. Tineri și copii îmbrăcați cu minunate straie populare au dat tonul la joc și voie bună, chiar lângă tarabele Târgului meșteșugarilor și manufacturierilor organizat în debut de martie, început de primăvară calendaristică. Ei și ele au încropit un spectacol folkloric stradal pe care l-au închinat Zilei Femeii dar și, nu-i așa, primăverii cea iubită de toată lumea.

Cei care au fost răslătiți cu aplauze pentru prestația lor, de către cei câteva zeci de turdeni care au asistat la spectacol, au fost  ansamblurile folclorice „Datina Turdeană” al Casei de Cultură, „Comori Ardelene” Thumbnail imageal asociaţiei cu acelaşi nume şi „Crăişorii” al Şcolii Gimnaziale ”Horea, Cloşca şi Crişan”. Ei au prezentat un program de cântece şi jocuri populare în ton cu minunata vreme de afară care ne face pe toți să credem că s-a terminat cu iarna.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh