25
Joi, Apr
5 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Proiectul „Afară, Înăuntru”, al Asociatiei Circus Fairies, Cluj Napoca, prezintă publicului un spectacol nonverbal de teatru de animație destinat tinerilor, dezbateri cu publicul și un atelier introductiv în lumea teatrului de animatie.

Spectacolul „Afară, Înăuntru” este un basm contemporan care invită spectatorul într-o experiență imersivă, în care granița dintre planul real și cel fantastic se estompează. Personajul nostru intră într-o călătorie interioară pe parcursul căreia se întâlnește cu arhetipuri personale, transpuse în personaje fantastice.

„Am gândit spectacolul pornind de la povești personale pe care le-am dezvoltat ulterior. Este vorba despre o fată prinsă într-un context de epuizare, depresie, singurătate. Datorită unui mic “ajutor” din partea unui personaj fantastic, ghidul ei personal, ea intră în universul dinăuntru... și parcurge practic un proces de autocunoaștere și transformare” - Andreea Bolovan.

Sursele principale de inspirație ale scenariului sunt scrierile lui Carl Jung dar și metodologii ale basmului, adaptate într-o poveste actuală. Totodată spectacolul este nonverbal și combină tehnici diferite ale teatrului de animație precum teatru de umbre, personaje marionete, păpuși de mână (bibabo), mascotă, măști.

Making of video Afară, Înăuntru: https://youtu.be/X4_Kg4S0bpE

Spectacolul va avea loc vineri, 12 noiembrie, ora 17.00 la Teatrul Național Aureliu Manea (Piața Republicii 52, Turda), iar atelierul de teatru de animație, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 11, în același loc.

Evenimente Facebook:

 

Concept, scenariu: Andreea Bolovan

Coordonare artistică: Kata Palocsay

Distribuție: Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu

Compoziție muzicală: danaga

Scenografie, pictură, sculptură: Florin Marin & Elena Ilash

Shadow puppet design & video: Maria Brudașcă

Design costume: Claudia Nemes & Alexandra Cosnarovici

Tehnic (lumini, videoproiecție, sunet): Manuel Mireanu

Mulțumiri speciale lui Sinkó Ferenc

Echipă proiect: Noémi Magyari, Laura Trocan, Réka Csiki, Lucian Petrescu, Ana Leoca

 

>>>> 

Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la numărul de telefon 0720372190

Sponsor: Goodwill Consulting

Parteneri Media: Teatrul Azi, Zile și Nopți, Radio Cluj, Cluj Today, EBS Radio, Paprika Radio

Cu sprijinul: Casa Tranzit, Teatrul Andrei Mureșanu, Teatrul Național Aureliu Manea, Asociația de Teatru Become, Centrul pentru Studierea Modernității și Lumii Rurale

Proiectul „Afară, Înăuntru” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh