25
Joi, Apr
6 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ne dorim să abordăm subiectele legate de fenomenul ”bullying” și nu numai prin metode inedite. Încercăm cât de mult putem să evităm metodele învechite sau ineficiente de conștientizare, prevenire și combatere a ”bullying-ului” și să propunembullying turda mijloace prin care să implicăm direct publicul țintă. Proiectele noastre se desfășoară pe perioade îndelungate, de cel puțin 6 luni, din cauză că doar câteva zile nu sunt suficiente pentru a putea înțelege acest fenomen și pentru a lupta împotriva lui. Există foarte multe proiecte prin care organizatorii povestesc despre ”bullying” sau există mici activități prin care participanții realizează câteva materiale care să conțină informații despre acest fenomen, însă, după evaluările noastre, aceste metode sunt destul de ineficiente, iar informațiile sunt uitate cu ușurință de participanți.

”Ignoranța face victime” este un program în care lupta împotriva bullying-ului, campaniile de prevenire și combatere a violenței și a traficului de persoane, materialele de prevenire a cyberbullying-ului, prevenirea violenței domestice, combaterea abuzului în serviciu și multe altele sunt abordate prin spectacole de teatru care implică oameni aflați în situații vulnerabile, seriale cu povești ale deținuților, profesorilor, antreprenorilor,  elevilor, sportivilor, artiștilor, celor ce lucrează în mediul ONG, oamenilor politici, copiilor din centrele de plasament, persoanelor de la căminele de vârstnici și mulți alții, one-man show-ul ”Povești neștiute”, ghid-uri de conștientizare și prevenire a ”bullying-ului”, discuții libere cu agresorii, victimiele sau oamei care au fost implicați direct/indirect în situații de vulnerabilitate. Acestea sunt doar câteva mijloace prin care ajungem la public într-o profunzime câteodată greu de înțeles, dar cu impact considerabil.

Poate că rezultatele sau impactul despre care vorbim nu pot fi făcute mereu publice, din pricina respectării confidențialității unor participanți, așadar preferăm să cunoaștem efectele proiectelor noastre în cadre restrânse, dar eficiente, care să aibă rezultate reale în viața de zi cu zi. Cu toate acestea , ne propunem să implicăm direct oameni din comunitatea din Turda și nu numai în realizarea tuturor activităților menționate, astfel încât informațiile să poată fi conștientizate cu mai multă ușurință și înțelepciune. Ca și până acum, emoțiile și trăirile puternice se vor trezi în fiecare dintre noi de fiecare dată când vom pune în aplicare una dintre metodele de mai sus, care la prima vedere, pot fi greu de înțeles sau mai abstracte, însă vă garantăm că impactul asupra cetățenilor români va fi unul satisfăcător.

Pentru mai multe informații, ne puteți contacta:

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Nr. telefon: 0756415620
Facebook: Asociația Potaissa Art
Instagram: potaissaart

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh