20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageCea de-a doua seară a primei ediţii a festivalului "Teatru pe drumul sării" de la Turda a a adus pe scena Teatrului municipal Turda două mari nume ale teatrului românesc: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele. Acompaniaţi de muzica violoncelistului Adrian Naidin, cei doi actori au oferit publicului o incursiune în timp, pornind de la momentul când cei doi au devenit actori, intrând la institutul de teatru. Caramitru cu o binecunoscută fabulă iar Mălăele, care dorea de fapt să dea la "arte plastice", cu câteva catrene ce-i rămăseseră în memorie din revista de umor de atunci, "Urzica".

Spectacolul care de câteva luni bune se joacă la București cu casa închisă, s-a dovedit o bună rețetă și pentru spectatorii de la Turda. O rețetă având ca ingrediente știința recitării a lui Ion Caramitru, umorul și frivolitatea lui Horaţiu Mălăele acompaniate, separate și totodată legate, de muzica lui Adrian Naidin.

Thumbnail imageCei prezenți în sala de spectacole a Teatrului municipal Turda, au fost emoționați de poeziile de Thumbnail imagedragoste dar și de versurile uneori triste, aproape tragice ale președintelui UNITER, dar au râs în hohote la glumele nesărate cu care Mălăele s-a prezentat tocmai la festivalul de pe drumul sării. În plus, interpretarea de mare magician într-ale violoncelului a lui Adrian Naidin, care a surprins când a început o minunată interpretare vocală a mai multor genuri de muzică, a făcut ca întreaga sală să cânte cu el, inclusiv în limba italiană.
Într-un cuvânt, un spectacol de mare succes, original și savurat cum se cuvine de publicul turdean, dar care nu se putea încheia fără ca Ion Caramitru - "Socrate" din producțiile cinematografice de mare succes "Liceenii" și "Extemporal la dirigenție" – să ne lase ceva din învățămintele sale: "Îmi face o deosebită plăcere să vă mulțumesc pentru această seară, în acest teatru minunat. Vreau să vă spun că aveți, în acest oraș, la rândul lui minunat, această sală extraordinar de bună, demnă de un public ca dumneavoastră, și mă bucur că un festival de amploarea acestuia ne-a invitat și pe noi. Aduc un omagiu directoarei acestui teatru, doamna Narcisa Pintea, pentru eforturile ei și, evident, și celor care s-au îngrijit ca această clădire de patrimoniu să ajungă așa cum este. Le mulțumesc și vă mulțumim", au fost vorbele de rămas bun, cuvinte având o evidentă greutate întrucât, nu-i așa, au fost rostite de președintele UNITER, Ion Caramitru.
La finalul reprezentației, doritorii au putut achiziționa contra sumei de 30 de lei ultima carte a lui Ion Caramitru intitulată "Cu Ion Caramitru de la Hamlet, la Hamlet și mai departe", iar cei trei performeri ai spectacolului au acordat autografe în foaierul Teatrului municipal Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh