24
Lun, Iun
4 New Articles

Educație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cei de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda au câștigat 10.000 lei, urcând pe prima treaptă a podiumului la concursul pe echipe din cadrul celei de-a III-a ediţii a programului de educaţie practică „Descoperă-ţi pasiunea în IT”.

Echipa Glipse, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda, a fost declarată învingătoare ca urmare a realizării Proiectului Lockee: o încuietoare universală controlată remote, cu conexiune prin internet, cu facilități de register, login, partajare a lacătelor - default sau pe o perioada de timp -, și alte features. Mentorul IT-iștilor de la CNMV a fost Bogdan Sturza/FORTECH.

Câştigătorii editiei 2016:

Pe echipe:

Premiul 1 - 10.000 lei

- Echipa Glipse, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Turda

- Proiectul Lockee: o încuietoare universală controlată remote, cu conexiune prin internet, cu facilități de register, login, partajare a lacătelor - default sau pe o perioada de timp -, și alte features.

- Mentor: Bogdan Sturza/FORTECH.

Premiul 2 - 7.000 lei

- Echipa numa’Asamblare, de la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca

- Proiectul VOMPi (Voice Of Modern People): este o platformă menită să ușureze procesul de votare atât la nivel de națiune, cât și local, la nivel de școală sau corporație. Cu VOMPi poți realiza o campanie de alegere a președintelui consiliului elevilor din liceu sau vota la alegerile prezidențiale, de pe canapeaua de acasă, printr-un singur click.

- Mentor: Alexandru Robert Kovacs/FORTECH

Premiul 3 - 4.000 lei

- Echipa THE HAPPY CODERS, de la Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca

- Proiectul DjShuffle - O aplicație inovatoare în ceea ce privește muzica și socializarea. Choose your own music. Be the Dj".

- Mentor: Dan Precup/AROBS Transilvania Software.

Tehnic individual (500 de lei/probă)

1. Proba de Typing: Boar Antonio (Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca)

2. Proba de Algoritmică: Trif Marina-Bianca (Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca)

3. Proba de OOP: Rusu Andrei (Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca) şi Constantin Bogdan (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca)

Premii speciale

Premiul FORTECH – SmartWatch Pebble membrilor echipei QSOFT (Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca), mentor Gabriel Enache, pentru proiectul YouPizza – o aplicație mobile dezvoltată special pentru iubitorii de pizza. Cu o interfață ușor de utilizat, puteți alege dintr-o gamă variată de ingrediente. Vă oferim posibilitatea să creați totul pornind doar de la blat sau vă sugerăm câteva template-uri simple pe care să le personalizați. În final, comanda va satisface perfect dorința d-voastră, atât din punctul de vedere al prețului și al restaurantului, dar mai ales al ingredientelor.

Premiul AROBS Transilvania Software

ochelari pentru realitate virtuala - Noon VR membrilor echipei CO3M (Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca), mentor Mihai Olteanu, pentru proiectul GoPurple – un joc în care player-ul dă cu zarul, înaintează un anumit număr de pași în cazul în care întâlnește un Bonus și se întoarce în cazul unei capcane. De asemenea, jucătorul își poate personaliza pionul respectiv sau alege dimensiunea tablei de joc.

continuarea dezvoltarii proiectului echipei Scorpions (Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca), mentor Mihai Mocanu, cu aplicatia de tip web care vine în ajutorul persoanelor de orice vârsta care vor să-și petreacă timpul în oraș și vor să evite localurile pline. Scorpion oferă informații în timp real pentru majoritatea localurilor din Cluj, despre numărul de mese libere precum și alte informații și poze aferente acestuia.

Premiul NetMatch – SmartWatch-uri XIAOMI şi continuarea dezvoltării aplicaţiei în NetMatch pentru încă un an, echipei Brainiacs (Colegiul Național ”Emil Racoviță” Cluj-Napoca), mentor: Adam Gligor, proiectului Flashcards - o aplicație web care te ajută să înveți printr-o tehnică numită spaced repetition": utilizatorul introduce o serie de întrebări și răspunsuri, iar aplicația îl ajută să-şi verifice cunoștiințele.

Premiul NTT DATA România – Raspberry Pies cu SD carduri incluse şi power bank-uri, echipei The Flying Ducks (Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca), mentor Mihai Labo, pentru proiectul EDUCKATION - un site cu scop educațional care să răspundă la nevoile elevilor de a-şi exprima nelămuririle și curiozitățile cu privire la lecțiile/materiile predate la școală. Platforma le oferă posibilitatea de a pune întrebări și de a primi răspunsuri din cadrul comunității de elevi, motivându-i pe aceștia, printr-un sistem de puncte și rating, să găsească răspunsuri și explicații cât mai creative și originale la probleme întâlnite la școală zi de zi.

Aplicaţiile câştigătoare la finalul programului “Descoperă-ţi pasiunea în IT” te ajută să intri în casă dacă ţi-ai pierdut cheia, să votezi de la distanţă şi să îţi alegi muzica preferată. Premiile acordate au fost în valoare totală de 7.000 de Euro!

Asociaţia For IT a organizat joi, 29 septembrie 2016, festivitatea de încheiere a programului “Descoperă-ţi pasiunea în IT”

În cadrul evenimentului, cei peste 100 de elevi, organizaţi în 20 de echipe, şi-au prezentat publicului prezent în Aula FSEGA aplicaţiile realizate sub îndrumarea mentorilor lor.

Aplicaţiile vizează domenii diverse de interes, de la găsirea unui loc de parcare, la stabilirea ingredientelor preferate în pizza sau asistenţă la învăţare, şi au constituit proba practică pe echipe, prezentată în faţa juriului la începutul lunii septembrie. Clasamentul final a fost stabilit în funcţie de punctajul obţinut la această probă, cumulat cu rezultatul obţinut la probele tehnice individuale.

„Am evaluat 20 de proiecte într-o zi şi nu, nu a fost obositor! A fost inspiraţional!. Din absolut fiecare proiect prezentat am rămas cu câte ceva: cu grija voastră faţă de oraş, faţă de oamenii cu dizabilităţi, cu îngrijorarea faţă de sistemul de vot, cu dorinţa de a face o lume mai accesibilă inclusiv prin modul în care îţi comanzi o pizza sau îţi rezervi masa la restaurant, sau iţi alegi muzica. Alte proiecte au fost foarte şlefuite tehnic şi am fost impresionată de modul în care au reusit să învaţe într-un timp atât de scurt, dar şi de modul în care s-au prezentat în faţa comisiei”, ne-a declarat preşedintele Comisiei de evaluare, Conf. dr. Simona MOTOGNA, Prodecan al Facultății de Matematică și Informatică.

 „Cei 100 de absolvenţi ai ediţiei 2016 se adaugă celor 200 din anii trecuţi şi reprezintă o mândrie pentru programul nostru dar şi o obligaţie de extindere a lui, astfel încât să evităm situaţiile întâlnite la începutul proiectului, când din 500 de cereri venite din partea elevilor, am putut înscrie în program doar 100. Pentru a îndeplini acest deziderat, ne dorim cât mai multe colaborări cu companii din zona de software care ne împărtășesc viziunea pentru educație în IT, şi împreună cu care să creștem acest program, în beneficiul elevilor noştri”, Liliana Cazacu, Managerul programului.

„Solicitarile foarte mari pe care le primim din partea elevilor de a participa la acest program, precum si contextul dezechilibrului cerere-ofertă resimțit în zona specialiștilor software din România,  ne determină să considerăm posibilitatea de a extinde programul in  2017. Vom căuta să încheiem colaborări cu si mai multe companii din zona de software care ne împărtășesc viziunea pentru educație în IT, împreună cu care vom putea crește proiectul.

Programul de mentorat şi educaţie practică „Descoperă-ţi pasiunea în IT” este cel mai mare program de acest fel dedicat liceenilor, atât din punct de vedere al resurselor umane implicate (101 elevi absolvenţi, 20 de mentori, 18 traineri, 6 membri ai comisiei de evaluare), al complexităţii activităţilor (practică, mentorat, cursuri, concursuri) şi al perioadei de desfăşurare (7 luni), cât şi al colaborării dintre cei 15 parteneri şi sponsori din mediile de business IT, academic, invatamant preuniversitar si comunitate: FORTECH, AROBS Transilvania Software, NTT DATA România, NetMatch, Primăria şi Consilului Local Cluj-Napoca, Consiliului Judeţean Cluj, Facultatea de Matematică-Informatică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj” se mai arată în comunictaul de presă semnat de Liliana Cazacu, manager de program.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh