16
Ma, Apr
14 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imagePrimarul turdean Tudor Ștefănie și-a făcut un obicei, în ultima vreme, din a surprinde pe consilierii locali la ședințele acestui for, prin prezentarea unor proiecte edilitare realizate de executivul turdean. Mesajul este clar: "Cu toate luptele politice din oraș, executivul își face treaba!"

Pe aceeași linie se înscrie prezentarea făcută într-una din ședințele trecute ale Consiliului Local referitoare la un proiect de modernizare a pieței din Turda, mai bine spus de realizare a unei piețe agroalimentare care să nu fie anacronică, nici desuetă, cu România europeană a anului 2015.

Pentru că acesta este anul în care se preconizează realizarea edificiului din Piața Agroalimentară centrală.
Arhitectul Cornel Murariu, care s-a ocupat de proiect, a spus, în ședința de Consiliu Local: "La solicitarea celor care se ocupa cu Piața am făcut o propunere de proiect, deoarece clădirea este foarte degradată și din punct de vedere seismic și funcțional nu mai face față standardelor actuale. Am constatat pe teren, sunt contuzii la nivelul stâlpilor, din cauza spațiului mare deschis, vara este curent, iarna este frig, am propus un spațiu care să corespundă standardelor din anul 2014, din punct de vedere al materialelor, al dotărilor. Am mers pe o structură de beton armat combinat cu metal, ne permite o ventilare naturala atât pe timpul verii, spațiul este gândit să fie perfect funcțional, amenajat atât cu tarabe pentru legume –fructe, cât și cu spații închise, care se pot închiria. Mai sunt birouri, grupuri sanitare, o zonă acoperită din fața pieții, pentru discuții, socializare. Materialele sunt durabile si se integrează, pentru că acest teren pe care este piața este inclus într-un ansamblu urban turdean din sec. XVIII - XIX și este integrat în monumentele Thumbnail imageistorice din județul Cluj", a explicat arhitectul.
Cei care s-au ocupat de proiect susțin că acesta se aliniază la programul pe care-l are Consiliul local de reabilitare economică și socială și se integrează în acest sit istoric. Noua construcție va oferi mai multe locuri decât există în prezent. Vor fi locuri la mese și spatii acoperite, iar proiectarea va fi de așa manieră făcută, că se va putea închide o parte a pieței dacă se va solicita, iar partea din mijloc se va putea etaja. Proiectul se află, susțin cei care se ocupă de el, în faza de propunere, este o idee de proiect care urmează să fie supus unor avize și până la faza în care va fi evaluat va trece prin multe modificări.
Primarul Tudor Ștefănie a spus, despre proiect: "Sperăm să reușim ca, la jumătatea acestui an, să avem surse suplimentare la bugetul local, să deschidem procedurile necesare pentru amenajarea pieței, astfel încât de anul viitor să intre pe proiectul nostru de investiții și să poată fi realizat în 2015.
Cu privire la acest proiect, o să mai discutăm, sunt doar câteva date informative, el poate suporta modificări. O să cerem acordul Consiliului Local în ședințele următoare, pentru demararea procedurilor, atunci vom avea și informații suplimentare și vom avea și o idee pe care s-o aprobați pentru viitorul acestei piețe", a spus primarul turdean care a avansat și un cost estimativ pentru edificarea Thumbnail imageimobilului: circa un milion de euro.
În perioada următoare se doreşte deschiderea procedurilor necesare pentru amenajarea pieţei, astfel încât, la începutul anului viitor să intre în programul de investiţii. Propunerea făcută vizează modernizarea zonei din piaţă în care se comercializează legume. În acea zonă se va realizarea o hală agroalimentară modernă pentru îmbunătăţirea condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea producătorii agricoli.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh