29
Vi, Mar
19 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Luni, 10 octombrie 2022, a fost emisă autorizația de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului din domeniul sănătății, care va deservi pacienți din întreaga țară. Ne bucurăm că acest proiect prioritar avansează extrem de rapid, dorința noastră fiind aceea de a demara, în cel mai scurt timp, licitația de execuție a lucrărilor”.

Potrivit autorizației, durata maximă de execuție a lucrărilor de construire este de 60 de luni, calculată de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Investiția are o valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci și va dispune de 515 paturi pentru spitalizare continuă, 30 de paturi aferente serviciului ATI și 51 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Unitatea cu profil regional, care va fi și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micuților pacienți.

 

Biroul de presă

10 octombrie 2022

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh