24
Lun, Iun
4 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Turda are multe străzi desfundate. Şi mai multe sunt murdare cu noroi pentru că nimeni nu le spală dar toată lumea le murdăreşte. Gropile se adâncesc pe zi ce trece fie că este vorba despre străzi asfaltate ori numai pietruite. Acest lucru convine atât celor care au ateliere de tip “Service Auto” cât şi patronilor de spălătorii auto (al căror număr creşte aproape în fiecare lună, semn că este o afacere profitabilă).

Strada Cetatea Romană este una dintre ele iar când vremea este ploioasă devine de nepracticat. Oamenii circulă cu cizme de cauciuc, întocmai ca la sat. Strada este situată chiar pe culmea dealului Castrului roman, o zonă cu destule neajunsuri. 

În aceste zile, când pe strada lor a apărut o autobasculantă plină cu pietriş oamenii au Thumbnail imagesărit cu lopeţi să împrăştie fiecare în dreptul casei sale.

Pentru că una dintre vecine a spus că piatra îi fusese trimisă ei, cu destinaţie specială, oamenii au luat „foc”. “Cum? De ce numai pentru cineva? Toţi suntem plătitori de taxe şi impozite. Întreaga stradă trebuie pietruită nu doar în dreptul porţii cuiva.” Sunt doar câteva din vociferările îndreptăţite ale locatarilor străzii cetatea Romană.

Pentru a afla care este rezolvarea pe care reprezentanţii Primăriei Turda o văd pentru problema cetăţenilor de acolo ne-am adresat Direcţiei tehnice, chiar inginerului Emil Dardai, cel pe care îl încriminau oamenii pentru piatra insufucientă trimisă pe strada Cetatea Romană.Thumbnail image

Acesta ne-a spus că a primit o sesizare din partea unei persoane de pe acea stradă, de fapt o solicitare de intervenţie pentru acoperirea unor gropi din stradă, la numerele 1-7 şi 21-27. “De aceea”, susţine directorul executiv din cadrul Direcţiei Tehnice a Primărie Turda, Emil Dardai, “am trimis o singură autobasculantă cu pietriş. Pentru că am primit între timp şi alte sesizări, vom transporta acolo şi alte maşini cu piatră pentru a remedia, pe cât posibil, strada.”

Oamenilor li s-a promis amenajarea provizorie cu piatră a întregii străzi Cetatea Romană, în speranţa că viaţa celor de acolo va fi cât de puţin ameliorată în ceea ce priveşte accesul stradal.Thumbnail image

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh