21
Vi, Iun
3 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times


Căderile de zăpadă care au atins cantități nemaiîntâlnite în ultimii ani au făcut necesară intervenția utilajelor SC Domeniul Public Turda, mai ales în ziua alegerilor. Dacă pe artera principal intervenția drumarilor s-a remarcat imediat, circulația desfășurându-se în condiții acceptabile, pe străzile laterale și secundare, intervenția s-a produs abia după finalizarea arterelor principale ale orașului.

”Această iarnă a debutat cu ninsori puternice care a afectat circulația pe drumurile publice, pe trotuare. Noi ne-am pregătit din timp, creând un comandament care monitorizează întreaga activitate de deszăpezire din municipiu, avem un ofițer de serviciu, în schimburi 12 cu 24 de ore, iar mecanicul șef este la dispoziție”, ne-a declarat Ioan Chiș, directorul SC DPT SA Turda.

Au existat și reclamații, mai ales din partea cetățenilor care locuiesc pe drumuri situate în pantă, unde intervenția s-a făcut cu mare dificultate. De fapt, Primăria municipiului Turda este cea care a întocmit planul de intervenție în cazul căderilor masive de zăpadă sau apariției poleiului, plan pe care DPT îl respectă întru totul.

Thumbnail imageDirectorul Ioan Chiș ne asigură că echipele DPT sunt gata de intervenție și că au toate materialele necesare pentru intervenția la zăpadă ori de câte ori este nevoie. ”Cea mai grea ninsoare a fost în noaptea de dinaintea alegerilor și duminică, întreaga zi. Am fost pregătiți cu mașini  și utilaje de intervenție, dar și cu material antiderapant. Ne mobilizăm în funcție de urgențe, avem un plan de intervenție în sensul că avem artera principală alcătuită din Piața 1 Decembrie 1918, strada Axente Sever, sensul giratoriu de la Teatrul municipal, Republicii, Libertății, sensul giratoriu din Piața Romană, sensul giratoriu de la Electoceramica, str. Rațiu, Barițiu, până la intersecția cu bariera Holcim, str. Corvin, Bucovinei, G-ral Dragalina, Crișan și Traian. Pe acest traseu intervenim cu toată forța în momentul în care apar căderi masive de zăpadă. Abia după aceea intervenim de străzile laterale și secundare”, ne explică directorul DPT, Ioan Chiș, care este planul de intervenții întocmit de specialiștii din Primăria municipiului Turda și pe care societatea pe care o conduce îl pune în aplicare.

SC Domeniul public Turda SA, titulara contractului atribuit direct de Primăria Turda pentru deszăpezirea anumitor artere ale orașului are în dotare și intervine în cazul căderilor de zăpadă sau apariției poleiului cu două  autogredere, două utilaje prevăzute cu plug şi sălăriţă, cu două tractoare prevăzute cu semigreder, cu două buldo-excavatoare şi cu un utilaj de răspândire manuală, adaptat drumurilor în pantă.

DPT are  în sarcină peste 220 de străzi cu o lungime totală de 120 de kilometri. Problemele apar pe porțiunile unde, la marginea carosabilului, sunt parcate mașini care fac imposibilă degajarea carosabilului de zăpadă, chiar și noaptea.  Directorul Ioan Chiș ne-a declarat că, în aceste trei intervenții importante, cu căderi masive de zăpadă, s-a intervenit  45 de ore cu răspânditorul de material antiderapant, 35 de ore cu buldoexcavatorul, 25 de ore cu autogrederul, 44 de ore cu tractoarele cu plug iar cu camionul 32 de ore. 12 muncitori sunt mobilizați pentru aceste acțiuni. S-au consumat 1500 de litri de motorină, 160 de tone de material antiderapant, nisip amestecat cu sare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh