16
Dum, Iun
11 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Școala începe cu stângul și în acest an. Și nu este vina nici a PSD-ului, nici a PD-L-ului, nici a Abramburicăi, nici a lui Marga. Este vina acestei națiuni care se lasă înșelată atât de ușor, este vina noastră pentru că nu am mai reușit să dăm o mare personalitate de prea multă vreme. De aceea mergem în jos.

Iar dacă am avut oameni care au făcut ceva, noi ce facem? Îi dăm pe mâna dușmanilor lor, îi facem să plece din țară, îi facem să plece dintre noi.

Suntem tot mai sălbatici, ascunzându-ne după aparentele bune intenții cu care ne prezentăm celor din jur, suntem neiertători, nedispuși să cedăm nimic din ceea ce este al nostru. Inventăm însă gratuități șiThumbnail image tot felul de facilități din bunul public, doar nu dăm de la noi. Când vine însă vremea ca noi să fim milostivi, iertători, concilianți și dispuși să colaborăm, ne comportăm exact invers. De aceea merge țara asta din rău în mai rău.

Vedem că la București, o minte luminată sau cineva deasupra ei, a hotărât că în fiecare instituție școlară va sta de veghe un polițist. Un om, bărbat sau femeie, instruit să aibă grijă de copii bucureștenilor, să-i păzească de tot ceea ce înseamnă rău, inclusiv de răul din interior. Sunt de acord, sunt fanul celui care a decis acel lucru. Însă doresc să pun și eu o întrebare. Cu ce sunt mai prejos copii noștri, ai celor din provincie? De ce statul acesta nenorocit, care merge tot mai rău, de o să ajungem să ne batem pe stradă din pricina incompetenței celor pe care îi votăm, nu plătește un polițist și la școala fiicei mele, la școala copiilor dumneavoastră, la școlile din Turda, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca sau Cuca Măcăii? Noi nu plătim impozite ca și bucureștenii? Aceasta este discriminare, nu intrarea gratuită a turdenilor în Salina Turda.

Școala începe în acest an de la zero. Clasa zero. O clasă care îi ia pe nepregătite pe dascăli. Deh, unii au douăsprezece clase, alții mai multe, niciunul nu are 0 (zero) clase. Dar, lăsând gluma la o parte, trebuie să recunoaștem că guvernanții au comis-o din nou. Au trimis copii de grădiniță în săli de clasă obișnuite pentru școlari. Copii de pretutindeni ajung să fie duși la școală, o clădire mult mai mare decât grădinița cu care erau obișnuiți, iar apoi sunt conduși în sălile de clasă. Privind în jur, pe pereții nerenovați nu găsesc obișnuitele picturi și desene cu ciupercuțe, pitici și Albă-ca-Zăpada, căprioare, fluturași și zâne. Încep să plângă și își întreabă mămicile unde i-au adus. Degeaba educatoarele obligate să se specializeze inclusiv în învățătoare s-au plâns directorilor școlilor că ele nu-și pot amenaja săli de clasă într-o sală nerenovată, cu o tablă neagră înspăimântătoare pentru micuți și cu tot ceea ce însemna universul celor ce frecventau grădinițele lipsind.

Dar cui îi pasă, unii dintre directori își freacă mâinile că au fost proaspăt numiți – bineplăcuți fiind partidelor de la putere – alții privind spre cer, făcându-și cruci laolaltă cu un ”bogdaproste c-am scăpat” iar alții, în fine, rămași în funcție și știind adevărul se dau de ceasul morții să facă niște modificări impuse de un tembel care ajunge, o dată la patru ani, altădată chiar mai curând, la cârma unui minister numit al educației. Doar numele mai amintește de ceea ce era cândva, acum nu mai poți susține că acest minister produce prea mulți copii capabili să aibă grijă de noi când bătrânețile grele ne vor copleși. Ei nu au bani, pentru că nimeni nu le-a dat în această vacanță deși se știa că trebuie pregătite săli de clasă pentru clasa 0.

Revenind cu picioarele pe pământ, pe pământul Turzii noastre dragi, încercăm să vedem cine sunt vinovații pentru ceea ce se întâmplă în școlile din orașul nostru. În primul rând, cine ne păzește nouă copii? Polițiștii comunitari? Nu sunt de  ajuns. Cine trebuia să aloce bani pentru școli în vederea amenajării sălilor de clasă pentru clasa pregătitoare importată de la grădinițe? Consiliul local. Care Consiliu local? Cel ales în 10 iunie dacă anteriorul nu a făcut-o. Dar ce, le pasă lor de copii care merg la școală? De când au fost puși în funcție au făcut două lucruri, poate trei. Au plătit polițe primarului care i-a învins de-atâtea ori în alegeri, au făcut ședințe pentru a da banii noștri, ai comunității turdene,  unei echipe de fotbal care nici măcar nu este a noastră și s-au preocupat de organizarea zilelor Turzii. Măcar acțiunea din urmă au făcut-o cum se cuvine.

Acum, nu o să insiste asupra celor promise de fiecare dintre ei înainte să ajungă la putere. O putere pe care nu le-am dat-o noi, cetățenii turdeni. Cei care decid azi dacă finanțează ceva cu banii noștri sau nu, nu sunt cei care au câștigat alegerile. Primarul turdean, Tudor Ștefănie, este legat de mâini și de picioare de o majoritate făcută curvește, pe la spatele democrației, la granița ei, însă, trebuie să recunosc, fără să încalce legea. Îmi amintesc cum au adus Antena 3, cum au intoxicat o țară întreagă cu poluarea mortală care ne mănâncă ficații și plămânii tuturor turdenilor. De când au ajuns să pună mâna pe putere însă… liniște totală. Nu mai există poluare pentru care sunt de vină autoritățile locale (acum ei sunt acelea), nu mai suflă nimeni o vorbuliță. Nici propagandiștii securistului Felix the cat, alias Voiculescu zis Varanul, nu ne mai calcă prin urbe. Au luat un premiu pentru o manipulare de presă, trofeul este în vitrina lor, cui îi pasă de turdenii care, de atunci, trebuiau să moară pe capete conform datelor lor alarmiste.

Însă aleșii noștri, au reușit totuși, să facă ceva în aceste zile. Au organizat foarte bine Zilele municipiului Turda. Unii mucaliți, ca mine, ar putea totuși să remarce că anii trecuți, la zilele noastre nu aveau ce căuta formații care fac playback, așa cum au fost destule anul acesta. Dar mulți dintre turdeni m-au întrebat unde este primarul? Le-am răspuns că se află la nunta fiicei lui Băsescu. Aaa! Dar cine sunt ăia doi de pe scenă, cu Loredana, care habar nu au să cânte? Ăia își fac imagine pe banii noștri! ”Păi, când pisica nu-i acasă…”, le-am răspuns.

”Le-le-le-leee-le-le… ”, se auzea în fundal, pe două voci și jumătate.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh