20
Sam, Iul
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageÎn primul rând, deoarece în titlul articolului nu a recurs la ghilimele pentru încadrarea cuvintelor Inchizitorii USL şi epurările de la Turda autorul editorialului a transmis cititorilor Ziarului 21 informaţii false despre Uniunea Social-Liberală.

Stricto-senso, inchizitori înseamnă slujbaşi ai Inchiziţiei, ceea ce membrii USL nu sunt, fie şi numai din simplul motiv că faimoasa Inchiziţie spaniolă, un tribunal ecleziastic, a fost abolită în 1834. Îl asigurăm pe domnul Ionel Ignat că, din motive total obiective, nu am putut fi angajaţii Inchiziţiei, iar dacă, prin absurd, reuşeam performanţa de a lucra cu mult înainte de a ne naşte, oricum am fi rămas, de peste un secol, fără "obiectul muncii".  În ceea ce priveşte epurările acest substantiv feminin derivă din acţiunea de a epura, adică de a curăţi, de a purifica. Îl asigurăm pe domnul Ionel Ignat că membrii USL nu au curăţat şi nici nu au purificat încă pe nimeni, dar recunoaştem că astfel de operaţiuni au devenit imperios necesare, nu numai la Turda ci în întreaga societate românească.
În ceea ce priveşte referirile autorului editorialului la adresa consilierului municipal Nicolae Roş jr. membru PSD, precizăm că ceea ce domnul Ionel Ignat califică drept jigniri aduse de colegul nostru domnului primar Tudor Ştefănie, nu reprezintă decât citate din lege, prin care Roş îşi argumentează poziţiile exprimate vizavi de problemele discutate în Consiliul local. În acelaşi timp însă, realitatea ne obligă să recunoaştem că în România există politicieni care se simt jigniţi când cineva invocă legea. La şedinţa Consiliului local din ziua de 23 august, la care face referire autorul articolului "Inchizitorii USL şi epurările de la Turda" consilierul Nicolae Roş jr. nu a făcut decât să răspundă, deoarece s-a simţit jignit de epitetul "infantilism politic şi administrativ" cu care "l-a gratulat" considerăm noi pe nedrept, domnul primar Tudor Ştefănie. Un răspuns din partea lui Nicolae Roş era cu atât mai imperios necesar în acea împrejurare, cu cât acesta nu numai că are studii politice şi administrative aprofundate dar şi o practică de luat în seamă, graţie funcţiilor pe care le-a îndeplinit sau le îndplineşte în aceste domenii de activitate.
Despre afirmaţiile domnului Ionel Ignat cu privire la calitatea şi meritele mebrilor PSD, îl informăm că stabilirea ierarhiilor în partid nu se numără printre atribuţiile sale. Cât despre stabilirea poziţiei pe lista candidaturilor pentru alegerile locale a fiecărui membru PSD, aceasta s-a făcut în mod democratic, prin vot secret. Ordinea de pe listă a exprimat voinţa membrilor PSD, fără a ţine seama de alte considerente.
Modul de exprimare folosit la adresa USL de către domnul Ionel Ignat, în mai multe articole apărute în ultima vreme în Ziarul 21, ne face să ne întrebăm dacă acesta este deranjat de faptul că în Consiliul local se exprimă opinii diverse. Ne pare rău pentru cei care regretă vremea când în Consiliul local nu conta decât o singură voinţă, cea a primarului, însă noua stare de lucruri are girul legii. În articolul 20, alineatul 2, din Statutul Aleşilor Locali (Legea 393, din 2004) scrie: "Libertatea de opinie şi de acţiune în exercitarea mandatului alesului local este garantată". A nu se înţelege că termenul "garantată" înseamnă aprobată de cineva sau cu voie de la cineva.
Referitor la "modul de adresare al consilierului Roş "ca şi cum el ar fi mare şef peste angajaţii din primărie, deşi nu este" precizăm, pentru cititorii Ziarului 21, că acţiunile colegului nostru, domnul consilier Nicolae Roş jr. se încadrează, de asemenea, în prevederile Legii 393 din 2004. La articolul 36, alineatul 6, litera "d" Statutul Aleşilor Locali prevede: "Consiliul local poate solicita informări şi rapoarte de la primar, viceprimar, şi de la şefii organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local". Dacă unii şefi consideră o umilire obligaţia de a prezenta astfel de rapoarte şi nu digeră observaţiile şi întrebările consilierilor, atunci aceia au o problemă personală, a cărei rezolvare nu depinde decât de ei înşişi.
În ceea ce priveşte listele întocmite de USL şi PP-DD "şi pe care sunt trecuţi toţi cei care se doreşte a fi schimbaţi din funcţii de aceste partide, pentru a fi înlocuiţi cu oamenii lor" domnul Ionel Ignat afirmă că a primit această informaţie de la "gurile rele". Vizavi de această afirmaţie nu putem decât să conchidem că autorul articolului incriminat foloseşte informaţii primite de la surse necredibile. Viitorul va demonstra netemeinicia afirmaţiilor folosite de către domnul Ionel Ignat cu scopul nedeclarat de defăimare, în special a USL-ului şi, pe cale de consecinţă, a PP-DD-ului, la Turda.
Preşedintele PSD Turda,
Cristian MATEI
Liderul grupului USL din Consiliul local

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh