22
Lun, Iul
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În această săptămână ar trebui să se finalizeze împărţeala „prăzii”, la care au ajuns doar membrii alianţei PD-L-PSD+PC. Dar să lăsăm PC-ul la o parte, pentru că, probabil, el a contribuit la „trebile” alianţei doar prin mijloacele propagandistice voiculesciene ale celor 3 antene. Acum vom vedea cât de apreciate sunt filialele turdene ale democraţilor şi social democraţilor, cum se văd ele în ochii judeţului.

Aşadar, după ce s-au împărţit ministerele, fotoliile de şefi de servicii ministeriale, s-au preluat prefecturile, a sosit rândul serviciilor deconcentrate, ale direcţiilor judeţene, inspectoratelor regionale şi judeţene şi ale regiilor care prezintă interes datorită unor calităţi intrinseci. Acestea ar fi: salariul enorm al directorilor şi primele exorbitante legate de anumite criterii de performanţă foarte simplu de îndeplinit, cărora se adugă posibilitatea de a-ţi angaja în posturi călduţe, de „dolce’ far niente”, întrega familie plus câteva neamuri care să te alimenteze pe veci cu cele de trebuinţă: lapte, ouă, carne şi ajutor substanţial în afacerile desfăşurate pe numele unor apropiaţi, nicidecum pe numele tău. 
Ştim foarte bine cum stă treaba cu salariile directorilor de regii sau direcţii judeţene ori altor instituţii de acest gen. Salariile acestora sunt, chipurile, bine ţinute în frâu de prevederile legale. Care legi spun că membrii consiliilor de administraţie primesc o remuneraţie ce reprezintă un anumit procent din indemnizaţia directorului, ca şef al Consiliului de Administraţie. Nu vă este clar că exact aceşti membri ai CA-urilor vor insista să-i stabilească directorului lor un salariu cât mai mare? Tocmai pentru a creşte şi sumele din buzunarul lor. Mai trebuie să vă amintesc faptul că toţi membrii CA-urilor, fără excepţie, sunt, dacă nu membri ai partidelor politice, măcar impuşi în aceste funcţii de respectivele formaţiuni.
Aşa că, oameni buni, dacă nu vă este scârbă de astfel de asocieri, mergeţi la sediul partidului politic pe care îl consideraţi cel mai „de perspectivă” şi depuneţi-vă adeziunea. Veţi primi un carnet de membru, de obicei cu unul sau mai mulţi trandafiri spinoşi pe copertă, veţi achita periodic o cotizaţie şi aşteptaţi să vă recuperaţi banii. E cea mai simplă cale de a ajunge la ciolan.
În caz contrar, ajutaţi oamenii oneşti din presă dându-le informaţii referitoare la abuzuri sau alte nelegiuiri, ori aderaţi la entităţi ale societăţii civile şi ajutaţi la dărâmarea acestor eşafodaje, clădite de minţi murdare care se ascund în spatele unor intenţii bune care, în ceea ce priveşte câştigul maselor, rămâne întotdeauna la nivel declarativ.
PD-L şi PSD s-au întâlnit la Cluj de mai multe ori, pentru a-şi negocia aceste posturi, prin care fiecare vrea să-şi răsplătească a sa clientelă politică, pe cei care au depus eforturi, mai ales financiare, în ultimele două campanii electorale. S-au întâlnit, uneori în secret, sub comanda lui Vasile Soporan şi Daniel Buda. Despre primul ştiu că este onest. Al doilea vorbeşte bine şi are relaţii cu DNA-ul care l-a arestat pe Virgil Pop, în plină campanie electorală. Liderii turdeni ai echipelor de negociere din cele două partide sunt Tudor Ştefănie şi Ucu Faur. Cu toate că fiecare dintre participanţii la aceste discuţii a făcut un efort deosebit ca rezultatele negocierilor să rămână secrete mai ales pentru presă, am mai auzit şi noi câte ceva. Se vorbeşte despre Vasile Miclăuş (PD-L) la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean, secondat de Dora Arion (PSD). Despre Cristian Matei se spune că va fi făcut şef regional în Poşta Română, Ucu Faur (PSD) va primi un post la Externe iar despre Cristian Haiduc (PD-L), ştiţi deja că a devenit secretar de stat pe probleme de Intreprinderi Mici şi Mijlocii. 
Oricum, potrivit unor surse de la Cluj, săptămâna viitoare se aşteaptă finalizarea negocierilor şi anunţarea celor care îi vor înlocui pe peneliştii care ocupau funcţiile bine plătite de la judeţ. Cert este faptul că Parteneriatul pentru România, semnat de PD-L şi PSD a început să prindă contur tot mai local, în întreaga ţară. Iar după stabilirea funcţiilor de la judeţ s-ar putea să urmeze posturile mai mici, dar de luat în seamă totuşi, de la nivelul localităţilor. Atunci vom vedea cât de adevărate au fost zvonurile privind înlocuirea viceprimarilor din Turda şi Câmpia Turzii dar şi cât de influente şi bine văzute la nivelurile superioare sunt filialele PD-L şi PSD din cele două oraşe.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh