30
Ma, Mai
21 New Articles

Opinie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Politicienii din ziua de azi sunt tot mai proști, am impresia… Țara asta nu-i mai poate suporta iar ei nu-și dau seama. De această dată mă refer la cei din Senat, care au sărit să facă zid în jurul unui parvenit politic, un ne-om cum am crezut că au existat opinie ionel ignatdoar în epoci de mult apuse. De ce să aperi un nenorocit ca Gabriel Oprea, un exponent al clasei care a nenorocit România și continuă să o facă? O clasă de oameni legați între ei care se cred mai șmecheri decât poporul și care cred că totul li se cuvine doar lor, restul fiind pleavă, fraieri, untermenschen-i.

Era o vreme când puterea nu se făcea fără acest baron de Ilfov. Erau niște timpuri în care Băsescu l-a făcut general al Armatei Române pe un fost bătăuș ce-i păzea pielea lui Miron Cozma, primind firmituri de la masa acestuia. Dar acest parvenit nu știe ce este aceea măsura. Nimic nu l-a putut sătura, se credea un mic zeu printre sclavii săi nenorociți. Iar acum a ajuns să-l apere PSD-ul?

Ce dracu se întâmplă cu acest PSD? Parcă în fruntea acestui partid se perindează doar tâmpiți care nu văd că românii nu vor să mai audă de Iliescu și de influența acestuia asupra partidului pe care l-a înființat. Acest partid nu pare în stare să se rebranduiască pentru România anului 2016, pentru Europa anului 2016. Acest partid nu este în stare să se scuture de tarele trecutului, de simbolurile și de faptele înaintașilor care, să recunoaște, au gafat de multe ori. Această impotență, această incapacitatea de a-i spune „Adio!” bunicuței, face ca întreaga generație de vârstă mijlocie și tânără să urască toate personajele propuse de partidul celor trei trandafiri.

Degeaba vii și le arăți alegătorilor ce mare prim-ministru a fost Ponta, degeaba vii și le spui cu emfază: „din toamnă noi vom guverna!” Pentru asta trebuie să muncești. Iar a vota pentru a proteja un posibil infractor (eu respect prezumția de nevinovăție până în ultima clipă, pentru că așa este democratic și moral) ca Oprea sau ca Șova, ca Ghiță ori ca alți îmbogățiți din afaceri cu statul, din influență de stil mafiot, nu înseamnă a munci pentru a câștiga alegerile. Însemnă să-ți tai craca de sub picioare, domnilor politicieni din încrengături mafiote. De ce mafioți? Pentru că doar mafioții procedează așa.

Reprezentanții noștri, deputați și senatori, au luat destule decizii în acest mandat care i-au nemulțumit pe alegătorii lor. Iar acest vot pro-Oprea, anti-Justiție, este doar ultimul gest de acest fel. Vă amintiți cum și-au votat benefici, lor și acoliților: primari etc. Fiecare „castă” își face „mersul”... Doar „mersul” poporului nu este făcut de nimeni.  Așa fac judecătorii din România: își dau beneficii nemăsurate, se comportă ca niște tarabostes față de pleava care suntem noi, toți ceilalți. Toate pe spatele nostru. Iar din patru în patru ani trebuie să îi votăm, nu avem alternativă. Sistemul de guvernare, sistemul legislativ, toate sistemele sunt făcute de politic și în jurul politicului, sunt făcute să funcționeze în slujba politicului și a sateliților lor.

Cu această ocazie îl întreb și eu pe senatorul de Turda, Alexandru Cordoș, de ce nu a votat la vedere în cazul Oprea? Cum să mai fii votat, dacă tu aperi asemenea specimene? Presa nu este justiție, dar ce dezvăluie ea este în mare parte adevărat, mai ales dacă aduci dovezile necesare. Cred că nu mai trebuie să vorbim de caracterul și comportamentul lui Gabriel Oprea. Și știți ce este trist? El v-a ieși din această tevatură tot bogat, tot îngâmfat, și va privi de sus, în continuare pe orice român cinstit. Și atunci cum să nu te revolți, pentru numele lui Dumnezeu, suntem în Europa anului 2016 nu într-un ev mediu întunecat.

Să nu uităm că sunt prea mulți. Prea mulți „ne reprezintă”, pe banii noștri, pe spatele și munca noastră. Trebuie să aplicăm cu ei metoda reducerii la absurd, să-i aducem pe drumul european, democratic. Iar aici nu mă refer doar la PSD, pentru că nici ceilalți nu sunt, cu absolut nimic mai buni.

Așa că, binecuvântați fie cei care în aceste zile și în toate celelalte când nesimțirea crasă este afișată pe fața Parlamentului, a politicului, ies în stradă pentru a le arăta degetul mijlociu. Acest popor își caută scăparea din plasa în care l-au prins politicienii. Se zbate, roade cu dinții, un unghiile, până va găsi această eliberare. A mai făcut-o și cu altă ocazie!

Iar d-ta, nestimabile Oprea, dă-ți dracului demisia, că ai profitat destul! Pune-te la discreția justiției, dacă vrei să mai ai viață bună în România, să nu te scuipe vecinii și cunoscuții!

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh