07
Ma, Apr
80 New Articles

Opinie
Typography

Am tot stat și m-am întrebat: de ce membrii USR Turda atacă doar PSD? Chiar dacă acești doi candidați pe care îi are acest partid la Turda au lipsit mulți ani din țară, tot ar fi trebuit să știe care au fost faptele unor liberali, mai ales după masiva contaminare democrat-liberală.

Pesemne o fi ordin de partid, mi-am zis. Sau să aibă legătură că fondatorii Asociației T9 sunt demisionari din P.N.L.? Acolo să fie afinitatea? Foarte probabil, întrucât cunoscându-i, nu cred că sunt omeni atât de schimbători doctrinar, politic, ci oameni cu principii solide, formate într-o viață de om trăită și muncită în sistemul capitalist. Deci sunt, clar, liberali.

Dar totuși, să ataci numai și numai P.S.D., mai ales pe primarul nou ales, care a făcut mai multe în aceste 5 luni decât fostul într-un mandat întreg, asta este altceva. Să sari „la gâtul” lui Matei, exact după modelul P.N.L., punându-i în „cârcâ” toate eșecurile administrației Ștefănie, mi se pare un soi de parșivism politic. Dacă este cazul, o să revin cu amănunte, dar cred că am exprimat foarte clar ideea.

Dar lucrurile mi s-au limpezit în cap după o simplă declarație a Alinei Gorghiu, singura președintă rămasă să ducă această campanie electorală la final, după ce D.N.A. l-a parcat pe „Buldog”.

Așadar: „Ar fi bine ca USR să ia 19 la sută în intenţia de vot, scor conform propriului sondaj de opinie :)). În privinţa PNL, toate cercetările independente de noi indică PNL la un scor de aproximativ 30 la sută. În aceste condiţii, dacă prezenţa va fi cea estimată de USR, iar scorul lor va fi compus din două cifre, vom putea realiza fără emoţii majoritatea necesară pentru investirea unui guvern Dacian Cioloş, aşa cum ni-l dorim şi noi şi USR'', a scris Gorghiu pe Facebook.

Găsiți pe Mediafax contextul în care a fost făcută declarația Alinei:

http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-pnl-alina-gorghiu-ar-fi-bine-ca-usr-sa-ia-19-in-intentia-de-vot-pnl-e-la-aproximativ-30-15999241

Reacţia vine după ce USR a dat publicităţii sondajul Kantar-TNS comandat de partid şi publicat cu trei săptămâni înaintea scrutinului, care arată că arată că formaţiunea lui Nicuşor Dan ar obţine 19% din preferinţele electoratului, cu 1% peste PNL, dar în care PSD are 40%, iar ALDE şi PMP câte 7%, fiind sigurele partide care trec pragul electoral.

Limpede. Dacă P.N.L. ar avea 18%, ar face un guvern Cioloș cu U.S.R. (19%). Numai că nu ar putea. Decât în cazul unui absenteism al românilor la vot, care ar aduce, ca de fiecare dată după revoluție, U.D.M.R.-ul în Parlament. Cu ei, planul liberalilor și O.N.G.-iștilor ar putea fi pus în aplicare. Altfel, după sondajul publicat de U.S.R., P.S.D. + A.L.D.E. va avea 47 %, iar U.S.R.+ P.N.L.+P.M.P., doar 44 %.

Dar rămâne „porumbelul” scos de Alina Gorghiu, că P.N.L. vrea să facă guvernul cu U.S.R., ceea ce îi leagă pe cei din noua uniune, politic, de P.N.L. Să nu-mi spuneți că P.N.L. nu-și va băga oamenii în acel guvern. Ca și P.S.D., după un an de guvernare tehnocrată, liberalii sunt „flămânzi”. Vor funcții, bani și influență, nu-l vor mai lăsa pe Cioloș „de capul său”.

Dar dacă Alianța Uniunea Social Liberală a fost mama tuturor struțo-cămilelor, noua „alienație” ce va fi? Un buldog robot care și plutește, având gena lui Băsescu?

 

Românul decide!

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh