07
Ma, Apr
80 New Articles

Opinie
Typography

Grupul consilierilor PNL Turda, care continuă să țină locul conducerii PNL Turda (despre care noi și opinia publică nici nu mai știm care este) au trimis ieri, înaintea ședinței extraordinare a Consiliului local, un comunicat de presă prin care își anunțau decizia de a boicota această întrunire. „Consilierii PNL Turda nu vor participa la ședința extraordinară a Consiliului Local din 28 decembrie 2016”, era intitulat comunicatul, care transmitea următoarele: Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Turda de astăzi, 28 decembrie 2016, figurează 4 proiecte de hotărâre privind aspecte legate de mandatul persoanelor numite de Consiliul Local în diferite Consilii de Administrație. Pentru că două dintre aceste proiecte vizează prelungirea unor mandate asupra cărora planează suspiciuni de nelegalitate, consilierii locali PNL Turda au hotărât să nu legitimeze nici măcar cu prezența aceste inițiative. Cele două proiecte se referă la prelungirea mandatelor membrilor Consiliilor de Administrație de la Salina Turda și Domeniul Public Turda, care au fost instalați cu încălcarea procedurilor de revocare și numire prevăzute de lege și care fac în prezent obiectul unor procese juridice. Menționăm că mandatele CA care se doresc a fi prelungite nu au fost înregistrate la Registrul Comerțului conform prevederilor legale în vigoare.

          Remarcăm și faptul că, de fiecare dată când au fost inițiate proiecte de hotărâre vizând Consiliile de Administrație de la Salină și Domeniul Public, primarul Cristian Matei nu se regăsește printre inițiatori...

          Pentru cei interesați, detaliile juridice sunt disponibile la adresa https://www.facebook.com/537552036445241/photos/a.537555559778222.1073741828.537552036445241/617409195126191/?type=3

          Cu considerație față de turdeni,

          Grupul consilierilor PNL Turda”, se arată în comunicatul citat.

Nu este prima dată, nici în acest mandat, nici în cel precedent, când consilierii locali PNL refuză să participe la dezbaterile din cadrul uneia sau alteia dintre ședințele Consiliului local Turda, uneori părăsind sala de ședințe, alteori părăsind doar lucrările ședinței în timp ce au rămas, fizic, prezenți în sala mare a Primăriei Turda. Anticipăm că nu este nici ultimul gest de acest fel, în care, aparent, consilierii PNL se afișează ca apărători ai legii, în timp ce, de fapt, caută să mențină avantajele materiale ale partidului lor, în cazul de față, controlul asupra societăților cu capital de la bugetul local, SC Domeniul Public Turda SA și Salina Turda SA, ambele subordonate Consiliului local. Un consiliu local în care, din iunie 2016, PNL Turda este o minoritate, în opoziție. Singuri împotriva tuturor.

Gelu Florea (Turdanews) face aici o analiză a temeiniciei deciziei luate de consilierii locali (deși ne îndoim că decizia le aparține), din punctul de vedere al legislației: http://www.turdanews.net/articole/administratie-locala/45377-este-corect-legal-sau-nu-ca-alesii-locali-ai-pnl-sa-chiuleasca-de-la-sedinta-consiliului-local.html

 Sunt perfect de acord cu acea opinie, eu semnalând de mai multe ori infantilitatea din comportamentul consilierilor locali PNL din acest mandat, așa că nu insist pe acest aspect. Trebuie însă să spunem, așa cum v-am obișnuit, lucrurilor pe nume: miza este Salina Turda, ultimul bastion care se mai află în mâna PNL Turda.

Voi face însă unele dezvăluiri din activitatea acestui grup de consilieri locali care, evident, sunt conduși de cineva din umbră, cineva suficient de laș pentru a nu avea curajul să lupte politic pe față, cineva suficient de tupeist încât să nu-i pese că în acest an 2016, nefast pentru PNL, mai ales pentru PNL Turda, care a pierdut toate alegerile, la scoruri rușinoase.  

 

Dar despre asta într-un viitor material pe care îl pregătim la rubrica Turdaleaks.

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh