18
Joi, Iul
0 New Articles

Interviu
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Cinematograful Tineretului, de pe strada cu acelaşi nume, un loc altădată plin de viaţă, a fost redus de oamenii fără adăpost şi de hoţii de fier vechi la o ruină plină de mizerii şi mirosuri  pestilenţiale. Această clădire vine să se adauge ruinei Casei de cultură din chiar centrul oraşului, aflată în construcţie de peste 23 de ani, la Turda.

Totul a început după apariţia OUG 47/2011care a readus acest cinematograf în patrimoniul public al Primăriei municipiului Turda. De atunci, în lipsa paznicilor, cinematograful a fost vandalizat şi prădat de tot ce era în el. Construcţia a ajuns o ruşine pentru municipiul Turda, situată în cel mai populat cartier al oraşului. Probabil că aceia care au permis ca Cinema Tineretului să fie distrus au alte gânduri cu terenul de acolo, un loc ce poate deveni un foarte bun vad comercial. Probabil că timpul ne va lămuri, însă nepăsarea celor care trebuiau să se îngrijească de acest fost locaş de cultură, nu poate trece neobservată. Este o pată pe obrazul oraşului.

Sala ”A”, locul unde rulau filmele bune, destinată publicului larg dar şi unor spectacole de pe vremea lui Ceauşescu, a devenit o latrină publică şi, probabil, un loc unde beţivii şi oamenii fără locuinţă dorm în timpul sezonului cald. (Foto cinema 1)

 Thumbnail image

Iată ce mai găseşti la ieşirea din aceeaşi Sală ”A” (foto cinema 2 si cinema 3)

Thumbnail image 

 Thumbnail image

 Sala ”B”, locul unde copii mergeau la spectacolul de matineu sau unde rulau minunate filme de desene animate ori filme pentru copii, nu mai pare ”teatrul viselor” care a fost pentru generaţia mea. Ca şi pentru alte obiective din Turda, îmi vine să vărs câteva lacrimi în timp ce mă cuprinde o adâncă nostalgie a trecutului… (fot cinema 4 si cinema 5).

 Thumbnail image

 Thumbnail image

Chiar dacă nu am urcat la sala de proiecţie, pot să-mi imaginez ce ne-ar aştepta acolo. Se vede de peste drum că totul este distrus. (foto cinema 6 si cinema 7)

Thumbnail image 

 Thumbnail image

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh